News

Welkom Jardin musical, Great Investment/Mette Ingvartsen, en Entropie Production


Graag verwelkomt RAB/BKO de nieuwe leden Jardin musical,  Great Investment/Mette Ingvartsen,  en Entropie Production in haar netwerk!


Great Investment / Mette Ingvartsen (effectief lid BKO)

Mette Ingvartsen is een Deense choreografe en danseres. Vanaf 1999 studeerde ze in Amsterdam en Brussel, waar ze in 2004 afstudeerde aan de school voor podiumkunsten P.A.R.T.S. Haar eerste voorstelling Manual Focus (2003) maakte ze terwijl ze nog studeerde. Enkele van haar vroege stukken zijn 50/50 (2004), to come (2005), It’s in The Air (2008) en GIANT CITY (2009) – deze voorstellingen stellen affect, perceptie en gevoel in vraag in relatie tot lichamelijke representatie. Haar werk kenmerkt zich door hybriditeit en houdt zich bezig met het uitbreiden van choreografische praktijken door dans en beweging te combineren met andere domeinen, zoals de beeldende kunsten, technologie, taal en theorie.

Entropie Production (effectief lid RAB)

Entropie Production is een productiebureau gevestigd in Brussel en ondersteunt toneel-, performatieve en visuele kunstprojecten.

Entropie Production stelt voor: in context geplaatste interventies in verschillende formaten rond vastgestelde problematieken.
In de eerste plaats stellen we problematieken in vraag en nodigen we mensen van buitenaf uit (kunstenaars en onderzoekers) om in een programma hun gedachten uit te drukken op zeer diverse wijzen (performances, installaties, lezingen, conferenties, projecties, luisterposten).

Jardin musical (toegetreden lid RAB)

Een creatief ecosysteem gevormd door artiesten, voor artiesten. In het historisch hartje van Brussel, in het muzikaal atelier van zijn oprichter, de pianist Julien Brocal, opent de Jardin Musical haar armen en een leefruimte op menselijke schaal met een humanistische aanpak om er artiesten internationaal te laten uitstralen.

 Hier ontkiemt een duurzaam en "rechtvaardig" streaming model. Het concept?   50% van de winst van de concerten, en van de lidmaatschappen gaan rechtstreeks uit naar de geprogrammeerde artiesten. Zodoende beoogt de Jardin Musical de oprichting van een alternatieve weg om de wereld van de kultuur een hart onder de riem te steken, nadat zij zo hard getroffen is tijdens de sanitaire crisis. Door zich te engageren in deze socio-culturele onderneming, wordt het publiek mede-producent van de artiesten die zij ondersteunt.

Artistieke & culturele sector

Enquête

ULB | Enquête | Digi-Tales of Inclusivity - Bevindingen en vooruitzichten over de culturele sector in Brussel

Een groep masterstudenten in Cultureel Management van de ULB heeft een enquête gelanceerd om de Brusselse culturele sector te bevragen over de strategieën voor het verzamelen en beheren van bestaande en nieuwe digitale publieksgegevens. Daarbij willen ze ook voorbeelden van goede praktijken en aanbevelingen voor culturele organisaties geven. Deze enquête is ontworpen als een meerkeuzevragenlijst die 15 minuten van uw tijd vergt. Deadline: 14/02.
Artistieke & culturele sector Communicatie Culturele infrastructuur