Nieuws

ACS Reform : wat wijzigingen voor VZW's ?

Dit item bestaat niet in deze taal

Na de EPA's is het de beurt aan het ACS-apparaat in het Brussels Gewest om te worden hervormd. Als de status binnen de lokale autoriteiten verdwijnt, blijft het systeem op zijn plaats voor non-profitorganisaties met een aantal nieuwe administratieve functies. [Tekst in het Frans]

Pour rappel, le dispositif Agents Contractuels Subventionnés (ACS) permettait aux employeurs du secteur non marchand (dont les ASBL) et les pouvoirs locaux (CPAS, communes…) de toucher une prime et de bénéficier d’une exonération de cotisations patronales lors de l’embauche d’un chômeur. Créé dans le but de faire baisser le chômage en Région bruxelloise, les politiques estiment que le dispositif n’a pas eu les effets escomptés. Au contraire, les ACS coûteraient trop cher !

La réforme, portée par Didier Gosuin -ministre bruxellois de l’Emploi et de la Formation- devrait être mise en place en 2020.

Economie Tewerkstelling

Nieuws

RAB/BKO | Nieuw: een Slack om informele uitwisseling tussen de leden aan te moedigen

Meer dan ooit proberen we de informele uitwisseling tussen onze leden zo goed mogelijk te faciliteren. Om die reden lanceren we exclusief voor de leden van RAB/BKO een Slack: een virtuele ruimte waar er informeel gereflecteerd en gediscussieerd kan worden, waar leden aankondigingen en suggesties kunnen doen en ervaringen kunnen delen met de rest van het netwerk.
Artistieke & culturele sector Communicatie Samenwerking