Nieuws

ACS Reform : wat wijzigingen voor VZW's ?

Dit item bestaat niet in deze taal

Na de EPA's is het de beurt aan het ACS-apparaat in het Brussels Gewest om te worden hervormd. Als de status binnen de lokale autoriteiten verdwijnt, blijft het systeem op zijn plaats voor non-profitorganisaties met een aantal nieuwe administratieve functies. [Tekst in het Frans]

Pour rappel, le dispositif Agents Contractuels Subventionnés (ACS) permettait aux employeurs du secteur non marchand (dont les ASBL) et les pouvoirs locaux (CPAS, communes…) de toucher une prime et de bénéficier d’une exonération de cotisations patronales lors de l’embauche d’un chômeur. Créé dans le but de faire baisser le chômage en Région bruxelloise, les politiques estiment que le dispositif n’a pas eu les effets escomptés. Au contraire, les ACS coûteraient trop cher !

La réforme, portée par Didier Gosuin -ministre bruxellois de l’Emploi et de la Formation- devrait être mise en place en 2020.

Economie Tewerkstelling

Nieuws

United Stages: de cultuursector verenigt zich voor de vluchtelingen | RAB/BKO ondertekent het charter

Het jaar 2017 begon met een oproep voor de hele culturele sector om de verschrikkingen van de oorlog in Syrië en de toestroom van migranten aan te pakken, de eerste slachtoffers van een onmenselijk opvangbeleid. Om luid en klaar onze steun uit te spreken voor bedreigde burgers overal ter wereld, slachtoffers van geweld of van elke andere vorm van bedreiging, willen we als culturele wereld onze artistieke krachten bundelen en via onze verenigingen en ons publiek acties op touw zetten die echt iets kunnen veranderen. Een grote groep culturele spelers is dan ook meerdere keren samengekomen en vanuit hun verlangen om zich te verenigen en te engageren werd een label geboren: "United Stages". RAB/BKO is er trots op aan te kondigen dat het ondertekenaar van het handvest is en toetreedt tot het label!
Artistieke & culturele sector Beleid Samenwerking
Nieuws

Beëindiging van het bouwproject van het CIRK in Koekelberg

De ploeg van de Espace Catastrophe vernam vorige vrijdag de beslissing van de nieuwe gemeenteraad van Koekelberg, onder leiding van Ahmed Laaouej, om een einde te maken aan het CIRK, Centre International des Arts du Cirque, waarvan de eerste constructiefase normaal gezien in maart zou beginnen. Deze unaniem genomen beslissing maakt een einde aan een proces van lange adem dat van Brussel, vaak gezien als een "internationale hoofdstad van het circus", de referentie wilde maken: een aantrekkingspool in dienst van een volledige sector in volle bloei. Ter herinnering: het was op uitnodiging van de Gemeente Koekelberg, in 2011, dat het plan voor het bouwen van het CIRK er kwam. 
Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Publiekswerking Stadsontwikkeling
Nieuws

Energie Pack | Gratis energiecoaching voor kleine en middelgrote ondernemingen en de non-profitsector

Als gevolg van de projectoproep "Energie Pack" die in 2017 door Leefmilieu Brussel werd gelanceerd, heeft de Brusselse regering onlangs besloten een subsidie toe te kennen aan 4 laureaten die de ondernemingssector en non-profitsector vertegenwoordigen: het gaat onder meer om BRUXEO, de confederatie die de Brusselse socialprofitondernemingen vertegenwoordigt.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid