Nieuws

Prométhéa | Nadia Abbés nieuwe directeur

Na zeven jaar laat Benoit Provost het roer van Prométhéa over aan Nadia Abbès, die daarvoor bedrijfsleider was van een communicatiebureau en van verschillende restaurants. 


"Je connais bien les attentes et les besoins des entreprises, ainsi que leurs problèmes, particulièrement en cette période" vertelde de nieuwe directeur in dit interview met de Echo

Nadia Abbès wil nieuwe bedrijfscollectieven ontwikkelen en tegelijk het opleidingsbeleid van Prométhéa evalueren. Ze geeft aan te zullen pleiten voor een belastingvrijstelling van het mecenaat en de digitale transformatie van de vzw te versnellen.

"Au sein des entreprises, c’est important pour les employés de se reconnaître dans des projets concrets. On a besoin de s’identifier et faire autre chose que de la rentabilité"
- Nadia Abbès

Artistieke & culturele sector Economie

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19