Persoverzicht

Pers | Brussel zoekt naar partnersteden voor haar kandidatuur als Europese culturele hoofdstad in 2030

Tijdens een parlementaire zitting heeft de Minister-President van het Brussels Gewest, Rudi Vervoort, meer informatie gegeven over de kandidatuur van Brussel als Europese culturele hoofdstad in 2030. 

Een budget van € 35.000 euro zal toegekend worden aan de Brusselse culturele netwerken (RAB/BKO, BMR-CBM en La Concertation) om een "verkenner" aan te werven die een voorbereidingstraject binnen de culturele sector zal opzetten. Daarnaast liet Vervoort ook weten dat visit.brussels de taak krijgt om een onderzoek op te zetten over de economische gevolgen en valkuilen van zo'n evenement.  

Last but not least, wil het Gewest de kandidatuur voor 2030 ook linken aan het 200-jarige bestaan van België. Hij wil een Vlaamse en Waalse stad linken aan Brussel en zo ook de activiteiten en evenementen verdelen. Dit is echter een nieuw idee en moet nog verder uitgewerkt en onderzocht worden. 


Bronnen:

2030 Samenwerking Stadsontwikkeling

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19