Actualiteit

Fusie van verschillende vzw's rond Brussels Expo

Het Brusselse stadsbestuur handelt zoals het beloofd had na de uitbraak van het Samusocial-schandaal. Dit betekent dat 3 vzw's worden opgedoekt: Tentoonstellingen van Brussel, de Internationale Jaarbeurs en Festival des Musiques.

De eerste twee vzw's hebben eind juni hun activiteit stop gezet, maar de communicatie van de stopzetting volgde pas vorige week. De activiteiten van deze 2 vzw's zijn overgenomen door Brussels Expo, dat nieuwe statuten heeft gekregen, en nu de meerderheid van de activiteiten van de Stad Brussel organiseert op en rond de Heizel.

Ook de vzw Festival des Musiques de Bruselles bestaat niet meer en dit sinds 13 juli. De vereniging organiseerde vroeger o.a. het Brussels Summer Festival.

Artistieke & culturele sector

Nieuws

Persoverzicht | Podiumtechnici: voor de terugkeer van ethiek en rechtvaardigheid in de cultuur

Technici klagen het ongebreideld liberalisme aan dat de Belgische podiumkunstensector onder druk zet. Zij verdienen ook vandaag nog gemiddeld minder dan 2000 euro bruto tijdens hun hele loopbaan. Onder de nieuwe arbeidsvoorwaarden van de uittredende regering kunnen de technici tot tien dagen na elkaar opgeroepen worden om dagen van twaalf uur te werken. De Franstalige sectororganisatie Association des techniciens professionnels du spectacle (ATPS) sprak zich in een artikel uit over het liberalisme dat de Belgische cultuur 'verziekt en verarmd'.
Artistieke & culturele sector Beleid Economie