Actualiteit

Fusie van verschillende vzw's rond Brussels Expo

Het Brusselse stadsbestuur handelt zoals het beloofd had na de uitbraak van het Samusocial-schandaal. Dit betekent dat 3 vzw's worden opgedoekt: Tentoonstellingen van Brussel, de Internationale Jaarbeurs en Festival des Musiques.

De eerste twee vzw's hebben eind juni hun activiteit stop gezet, maar de communicatie van de stopzetting volgde pas vorige week. De activiteiten van deze 2 vzw's zijn overgenomen door Brussels Expo, dat nieuwe statuten heeft gekregen, en nu de meerderheid van de activiteiten van de Stad Brussel organiseert op en rond de Heizel.

Ook de vzw Festival des Musiques de Bruselles bestaat niet meer en dit sinds 13 juli. De vereniging organiseerde vroeger o.a. het Brussels Summer Festival.

Artistieke & culturele sector

Nieuws

United Stages: de cultuursector verenigt zich voor de vluchtelingen | RAB/BKO ondertekent het charter

Het jaar 2017 begon met een oproep voor de hele culturele sector om de verschrikkingen van de oorlog in Syrië en de toestroom van migranten aan te pakken, de eerste slachtoffers van een onmenselijk opvangbeleid. Om luid en klaar onze steun uit te spreken voor bedreigde burgers overal ter wereld, slachtoffers van geweld of van elke andere vorm van bedreiging, willen we als culturele wereld onze artistieke krachten bundelen en via onze verenigingen en ons publiek acties op touw zetten die echt iets kunnen veranderen. Een grote groep culturele spelers is dan ook meerdere keren samengekomen en vanuit hun verlangen om zich te verenigen en te engageren werd een label geboren: "United Stages". RAB/BKO is er trots op aan te kondigen dat het ondertekenaar van het handvest is en toetreedt tot het label!
Artistieke & culturele sector Beleid Samenwerking