Nieuws

Plan B | Online platform voor een Brusselse zomer

Ondanks de coronamaatregelen, de vele gesloten deuren en de vele afgelastingen valt er deze zomer heel wat te beleven en te ontdekken in de hoofdstad. Voor iedereen die inspiratie zoekt voor een zomeruitstap, lanceert Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle samen met Muntpunt nu het online platform Plan B


Plan B, met de B van Brussel

Plan B verzamelt activiteiten van zo veel mogelijk Brusselaars en Brusselse organisaties op zijn online platform. Van openluchttheater en tuinconcertjes tot parken vol poëzie. Maar ook een heleboel tips voor wie Brussel wil ontdekken op eigen kracht, zoals een vast aanbod van Doe-Het-Zelfwandelingen, interessante museumtips en fietstochten naar alle hoeken van het gewest.

“Het wordt geen vanzelfsprekende zomer,” zegt Vlaams minister Benjamin Dalle. “Heel wat evenementen moeten geannuleerd of herdacht worden. Dat betekent niet dat we bij de pakken moeten blijven zitten. Ook met respect voor de maatregelen kan en zal er heel wat moois worden georganiseerd in Brussel. Met dit aanbod willen we ook meer Vlamingen naar Brussel halen, zo kan men de stad op een alternatieve, veilige manier ontdekken.”

Voor de lancering zorgde Muntpunt alvast voor een eerste selectie van activiteiten, maar de site wordt de hele zomer lang aangevuld. Elke Brusselse organisatie, vereniging, ondernemer of burger die een initiatief wil lanceren op Plan B, kan dat hier laten weten. Plan B is van en voor iedereen in Brussel.

Plan B wordt afgetrapt op 10 juli door plantrekker par excellence Zwangere Guy met een online show live vanuit de AB. Je kan de show integraal volgen op de Facebookpagina van de AB. Gelijktijdig wordt de show voor de grootste fans vertoond bij de buren van Cinema Palace.

De Ancienne Belgique gaf deze week alvast mee het startschot voor Plan B. Wie regelmatig langs de Anspachlaan passeert had het al gezien, het nieuwe groene logo van de Ancienne Belgique. Zonder A deze keer, met focus op de B.

Ontdek het nieuwe platform hier >>>

Artistieke & culturele sector Covid-19

Nieuws

#5 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Een nieuw seizoen! Ondanks de maatregelen om de huidige gezondheidscrisis te beperken doet de kunsten- en cultuursector haar best om opnieuw op gang te komen. In deze uitzonderlijke omstandigheden blijft RAB/BKO informatie verzamelen en verspreiden, over de taalgrens heen. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de steunmaatregelen op de verschillende bestuursniveau's alsook persartikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Covid-19
Nieuws

#4 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Dit vierde persoverzicht rond Covid-19 en de Brusselse kunsten- en cultuursector verzamelt de ontwikkelingen in de zomer. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de maatregelen op de verschillende bestuursniveau's, de acties op Europees niveau, alsook nuttige artikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Publiekswerking Toerisme Covid-19