Atelier

Plan Atelier | VGC investeert in kunstenaarsateliers in het Magdalenaklooster in Jette

Samen met Toestand vzw gaat de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een deel van het Magdalenaklooster in Jette omvormen tot atelierruimte. Dat gebeurt in het kader van Plan Atelier, waarmee de VGC wil bijdragen tot meer en beter uitgeruste werkruimtes voor kunstenaars in de stad.


"Brussel is een van de artistieke hotspots in de wereld met een internationale aantrekkingskracht en daar zijn we terecht trots op", zegt VGC-collegelid bevoegd voor Cultuur Pascal Smet (one.brussels/Vooruit). "Daarom mogen we niet alleen inzetten op presentatie, maar ook op werkruimte voor de makers in deze stad. Het Magdalenaklooster in Jette is omwille van zijn ruimte en locatie de ideale plek."

Lees het volledige artikel op BRUZZ >>>

Plan Atelier

Het Brussels gewest heeft een van de meest bruisende kunstscenes van Europa. Toch hebben kunstenaars zelden de financiële middelen om een werkplek te bekostigen aan de marktprijs. Wat zijn de uitdagingen bij het creëren van ateliers voor kunstenaars in de Brusselse context? 

RAB/BKO organiseert samen met VGC, Meyboom Artist-run Spaces en Level Five op 30/05 een namiddag om ideeën uit te wisselen over werkplaatsen voor kunstenaars.

Programma en inschrijven >>>

Culturele infrastructuur