Nieuws

Persoverzicht | April 2021

In deze uitzonderlijke omstandigheden blijft RAB/BKO informatie verzamelen en verspreiden, over de taalgrens heen. Om overzicht te behouden verzamelen we hier maandelijks persartikels en links over de coronacrisis en de gevolgen ervan voor de Brusselse kunsten- en cultuursector.


[Artikel voor het laatst aangepast op 26/04/2021]

Laatste nieuws

Op woensdag 14 april kwam het laatste Overlegcomité overeen om de paaspauze af te sluiten en het "buitenplan" opnieuw op tafel te leggen. Voor de culturele sector betekent dit plan dat - als de cijfers het toelaten - evenementen met maximaal 50 personen in de open lucht vanaf zaterdag 8 mei toegelaten zouden worden

Het overlegcomité verklaarde ook dat het vanaf vrijdag 23 april van cultuur een prioriteit zal maken. 

Eerder werd tijdens het overlegcomité van 24 maart het volgende beslist:

  • Samenkomst buiten beperkt tot 4 personen
  • Strengere controles op telewerken 
  • Geen niet-essentiële reizen  

De specifiek Brusselse maatregelen - onder meer de strengere avondklok en de algemene mondmaskerplicht - blijven voorlopig van kracht. 

Nuttige links

Daarnaast opende Cultuurloket ook een hulplijn. Op 02 534 18 24 kun je van maandag tot vrijdag terecht van 10u tot 18u voor juridische of zakelijke vragen omtrent de gevolgen van Covid-19.

Persoverzicht

Artistieke & culturele sector Covid-19

Enquête

ULB | Enquête | Digi-Tales of Inclusivity - Bevindingen en vooruitzichten over de culturele sector in Brussel

Een groep masterstudenten in Cultureel Management van de ULB heeft een enquête gelanceerd om de Brusselse culturele sector te bevragen over de strategieën voor het verzamelen en beheren van bestaande en nieuwe digitale publieksgegevens. Daarbij willen ze ook voorbeelden van goede praktijken en aanbevelingen voor culturele organisaties geven. Deze enquête is ontworpen als een meerkeuzevragenlijst die 15 minuten van uw tijd vergt. Deadline: 14/02.
Artistieke & culturele sector Communicatie Culturele infrastructuur