Nieuws

Nieuwe leden BKO

Tijdens de vergadering van 31 mei 2018 keurde de Raad van Bestuur van BKO de toetreding goed van vier nieuwe leden: 105 Besme, Diversité sur Scène, La Loge en Manyone105 Besme en Diversité sur Scène waren al een tijdje lid van RAB, maar nu ook officieel lid van BKO omdat ze tweetalige statuten bezitten. Van harte welkom!

105 Besme

105 BESME is a non-profit, curator-run space in Brussels.

Showcasing international and local artists, it was initiated by independent curator Tania Nasielski (Plasticiens en mouvement at Dakar Biennale & De Markten Brussels, Tales of the city at Artefiera Bologna, Hexen 2039 at British Museum, Science Museum, Chelsea Space & Warburg Institute London, ...) who regularly turns her flat into an exhibition space. 105 BESME allows a mixed audience to (re)discover emerging and confirmed artists who are invited to present a whole new body of work.

Diversité sur Scènes

Dit platform promoot artiesten die representatief zijn voor de Brusselse diversiteit. Gelanceerd in mei 2010 door Mohamed Ouachen & Rabah Kaddouri, brengt Diversité sur Scènes vandaag via haar netwerk meer dan honderd artiesten samen bestaande uit acteurs, muzikanten, fotografen, schrijvers, dichters, dansers, enz.

La Loge

La Loge is een Brusselse ruimte gewijd aan hedendaagse kunst, architectuur en theorie, die haar activiteiten startte in 2012. Het doel is een hoogwaardig programma te ontwikkelen dat een cruciale rol speelt in het hedendaagse culturele debat door middel van concrete en punctuele projecten. Architecten, kunstenaars, curatoren en andere culturele spelers  worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen waarin ze op zoek gaan naar het karakteristieke en bijzondere in hun praktijk.

Manyone

Manyone is een ondersteunende structuur voor de kunstenaars Sarah Vanhee, Mette Edvardsen, Alma Söderberg en Juan Dominguez. De vzw helpt de kunstenaars hun werk op een duurzame manier te ontwikkelen, in weerklank met de realiteit van elke individuele praktijk. Manyone functioneert niet als een label, maar als een gezamenlijke structuur die de autonomie van de kunstenaar bewaakt. De vier kunstenaars ontwikkelen en financieren hun projecten onafhankelijk van elkaar. Hun samenkomst is gebaseerd op gedeelde affiniteiten en het verlangen om elkaar te steunen als kunstenaars.

Artistieke & culturele sector