Nieuws

Prométhéa | École du Mécénat | Nieuwe data

Ook bij Prométhéa is het nieuwe seizoen van start gegaan, en daar horen nieuwe bijeenkomsten van l'École du Mécénat bij. In de vorm van onder meer ateliers, workshops en masterclasses wil de Franstalige organisatie culturele spelers begeleiden in hun zoektocht naar bedrijven en andere financiers.


Na verschillende maanden waarin de opleidingen uitsluitend online gehouden werden, zullen de verschillende modules van l'École du Mécénat in het komende seizoen afwisselend online of op locatie plaatsvinden.

Meer informatie over l'École du Mécénat [FR] >>>

[Meer informatie over de evenementen in het Frans, hieronder]


Masterclasses

Elke masterclass duurt 2 uur en kost 15 euro.

Infosessies

Elk atelier duurt 2 dagen (9u30-16u30) en kost 150 euro voor een deelname ter plekke of 75 euro voor een online deelname.

Speed coaching

Een à twee ontmoetingen met sprekers uit de bedrijfswereld om je te helpen je project te ontwikkelen.

Artistieke & culturele sector Economie

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19