Nieuws

Ministers Rachide Madrane & Sven Gatz | Lancering Burgerkabinet Brussel

De voorbije maanden is Brussel niet uit de belangstelling geweest. Met de organisatie van een Burgerkabinet over Brussel willen ministers Rachid Madrane en Sven Gatz nagaan hoe Walen, Vlamingen en Brusselaars naar Brussel kijken en hoe het wederzijds begrip en respect kan worden verbeterd. De twee Ministers lanceerden op 17 februari 2017 het project door met een pop-up café voor het Centraal station in dialoog te gaan met voorbijgangers  

Wat verwachten ze van Brussel? Wat trekt hen aan in Brussel? Of wat helemaal niet? Hoe informeren ze zich over Brussel? Hoe kunnen de relaties tussen inwoners van Wallonië en van Vlaanderen en de inwoners van Brussel versterkt worden?

Iedereen die wil meedoen kan zich via deze LINK registeren en meteen op het online forum in discussie gaan.

Proces

Het Burgerkabinet bestaat uit twee fasen: een voortraject via een online platform aangevuld met mini-Burgerkabinetten, en een fysieke bijeenkomst op 6 mei met 150 deelnemers in het Vlaams Parlement die tot aanbevelingen voor het beleid moet komen. Tegelijk zal er in Franstalig België en Brussel eenzelfde traject lopen. 

Tot 17 april kan iedereen zijn of haar ideeën over en voor Brussel delen op het online platform, en nodigen de Ministers alle burgers ook uit om zelf een Mini-Burgerkabinet te organiseren.

Meer informatie en een overzicht van de ingezamelde ideeën kan je HIER vinden.


BRONNEN:Beleid