Nieuws

Minder energieverbruik dankzij het EnergiePack

Het EnergiePack, een initiatief van Leefmilieu Brussel, aangeboden door de federaties Bruxeo, Comeos, Santhea en UCM, geeft gratis professionele energiecoaching op maat voor het hele traject, van diagnose tot uitvoering, met de mogelijkheid tot financiële ondersteuning. Ook vzw's uit de culturele sector komen in aanmerking voor begeleiding om hun energieverbruik en -factuur te verlagen.

Gratis professionele begeleiding 

Via het EnergiePack krijgt u een diagnose en een reeks aanbevelingen rekeninghoudend met uw sector om uw energieverbruik te verminderen. Die gaan over zowel het beheer als de relevante investeringen. Denk aan het bijhouden van een energieboekhouding, de identificatie van vereiste ingrepen, maatregelen om uw medewerkers te sensibiliseren of de vervanging van energievreters. Op initiatief van Leefmilieu Brussel verlenen de federaties UCM en Comeos deze gratis dienst aan kleine en middelgrote ondernemingen tot 250 vte’s en Bruxeo aan de social-profitsector. U hoeft zelfs geen lid te zijn van een van deze federaties om er gebruik van te maken. Brusselse zorginstellingen kunnen zich rechtstreeks richten tot Santhea.

Investeringssteun

Onder bepaalde voorwaarden komt u bovendien in aanmerking voor een financieel duwtje in de rug, als u bijvoorbeeld wilt investeren in nieuwe verlichting, een groendak, een verwarmingsketel of collectieve en industriële voorzieningen waarmee u uw energieverbruik reëel kunt verminderen. Deze investeringssteun dekt tot 30 à 40 procent van de goedgekeurde bedragen, met een plafond van 15.000 euro per jaar. De federaties achter het EnergiePack zullen u helpen om investeringen te kiezen die echt het verschil maken.

Met het EnergiePack zult u uw energieverbruik dus snel zien dalen: dat is zeer goed nieuws voor uw factuur, voor het comfort in uw gebouw en voor het milieu!

Meer info >>>

Duurzaamheid

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19