Nieuws

Melat Gebeyaw Nigussie nieuwe directeur Beursschouwburg

Vanaf 15 september is Melat Gebeyaw Nigussie directeur van Beursschouwburg, waar ze Tom Bonte opvolgt.


Nigussie deed de afgelopen jaren ervaring op als projectcoördinator bij Bozar, waar ze vooral inzette op een inclusief en participatief programma. Zo werkte ze bijvoorbeeld aan Next Generation Please!, een project dat jongeren en politici een jaar samenbrengt om vragen te stellen over burgerschap in Europa.

Daarnaast trad de Brusselse ook op als opiniemaker over gender en diversiteit, schrijft Bruzz: zo droeg ze onder meer bij aan de bundel 'Zwart', een verzameling verhalen van negentien jonge Afro-Europese schrijvers, en maakt ze deel uit van de collectieven Black Speaks Back en Belgian Renaissance.

“Ik kijk ernaar uit om samen met het team deze uitdagende tijden te trotseren en een nieuw hoofdstuk te ontwikkelen in het voortrekkersverhaal van Beursschouwburg"
- Melat Gebeyaw Nigussie

Nigussie gaat de uitdaging aan samen met Ellen De Bin, die in dienst treedt als zakelijk leider.

Tom Bonte is ondertussen aan de slag als directeur bij Ancienne Belgique.

Persoverzicht

Artistieke & culturele sector Tewerkstelling

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19