Nieuws

Let's Tick Together, een nationaal slotritueel voor 2020

Let’s Tick Together is een muzikaal initiatief van Kunstencentrum Voo?uit en Moving Closer en wordt ondersteund door meer dan tweehonderd partners uit de cultuur, de zorg en het middenveld. Samen sluiten zij op woensdag 30 december het jaar 2020 af en kijken ze hoopvol uit naar 2021.


[We riepen onze leden op 8/12/2020 op om deel te nemen met deze email >>>]

Vandaag, dinsdag 8 november 2020, lanceren we met z'n allen Let's Tick Together: hét collectieve, nationale slotritueel van het jaar op 30 december.

 “In dit chaotisch jaar kregen veel mensen het moeilijk. We verloren geliefden, geld en menselijk contact. We bleven met dat verlies vaak zitten binnen onze eigen bubbel. Tegelijkertijd kregen we nieuwe inzichten en hoop. We beseften opnieuw het belang van samen zijn, van creativiteit en van solidariteit. Het hartverwarmende applaus voor onze zorgverleners om 20:00 was daar het mooiste voorbeeld van. Met Let’s Tick Together creëren we zo’n nieuw collectief ritueel.

- Bron: Website van Voo?uit

Tezamen aan het raam! 

We nodigen jullie uit om op woensdag 30 december om 20u deuren en ramen open te gooien en elkaar met behulp van een glas en een lepel muzikaal moed in te tikken.

Om ons daarbij te begeleiden maakte de Gentse muzikant Ruben Nachtergaele een compositie die je thuis kunt oefenen, net als de ambassadeurs van de actie in de video hierboven. 

Help mee Let's Tick Together te verspreiden

Er werd een digitale communicatietoolkit samengesteld waarin je alle nodige communicatietools terugvindt. Visuals, video’s en kant-en-klare teksten voor Let’s Tick Together: met deze tools help je het project online én offline te verspreiden:

  • Deel de nodige info op je website, in je nieuwsbrief, ...
  • Deel de promovideo via je sociale netwerken (zodat we jullie acties ook kunnen volgen en delen)
  • Druk de affiche af en hang 'm op
  • Deel de oproep op Facebook
  • Gebruik de omslag- en profielfoto's uit de toolkit op Facebook en Instagram

Oh ja: vergeet niet om steeds de hashtag #lesticktogether te gebruiken. Zo kan iedereen de acties gemakkelijk volgen en delen.

Wil je betrokken zijn bij de actie?

Om Let's Tick Together zo breed mogelijk te verspreiden op nationaal niveau is Voo?uit nog op zoek naar culturele partners die het project verder willen ontwikkelen. 

Aarzel niet om de mensen achter Let's Tick Together te contacteren via info@letsticktogether.be.

Artistieke & culturele sector Covid-19