Nieuws

Ondersteuning bedrijfsmecenaat door Promethea: oproepen voor kandidaturen om te onthouden

Prométhéa, een vzw die bedrijfsmecenaat voor kunsten en erfgoed ondersteunt lanceert jaarlijks een oproep voor kandidaturen van projecten binnen cultuur en erfgoed.

Hieronder vindt u de meest recente oproepen voor lopende of opkomende projecten!

  • Het BRUOCSELLA Collectief ondersteunt creatieve projecten die plaatsvinden in de Brusselse omgeving en de verbetering van de leefomgeving en stedelijke ruimte (start aanvragen in januari 2019). Meer info (in het Frans) >>>

Prométhéa wenst de dragers van culturele projecten te ondersteunen om hun financieringsbronnen te diversifiëren en organiseert ook ochtendsessies.

Een keer per week, van 9.30 uur tot 12.30 uur, hebben de culturele projectpromotors op afspraak de mogelijkheid om individueel met een van de medewerkers te bespreken hoe de vereniging hen het best kan helpen bij hun inspanningen.
 
VOLGENDE DATA
28 november 2018
05, 12 en 19 december 2018
2 januari 2019

Registreren voor een van de sessies, kan je hier!

Artistieke & culturele sector Economie

Persbericht

WBI | Een nieuw cultuurbeleid : nieuwe adviesinstanties en Hoge Raad voor Cultuur

Op aanvraag van de minister van Cultuur Alda Greoli, heeft de regering van de Franstalige gemeenschap het voorontwerp van het decreet inzake de oprichting van een Hoge Raad voor Cultuur goedgekeurd. Verder werd er ook gepleit voor transversale adviescommissies, een kamer van beroep, meer visibiliteit van de projecten en de organisatie van de adviesfunctie en een vertegenwoordiging van overheidsinstanties binnen culturele aangelegenheden. 
Artistieke & culturele sector Beleid
Nieuws

Beëindiging van het bouwproject van het CIRK in Koekelberg

De ploeg van de Espace Catastrophe vernam vorige vrijdag de beslissing van de nieuwe gemeenteraad van Koekelberg, onder leiding van Ahmed Laaouej, om een einde te maken aan het CIRK, Centre International des Arts du Cirque, waarvan de eerste constructiefase normaal gezien in maart zou beginnen. Deze unaniem genomen beslissing maakt een einde aan een proces van lange adem dat van Brussel, vaak gezien als een "internationale hoofdstad van het circus", de referentie wilde maken: een aantrekkingspool in dienst van een volledige sector in volle bloei. Ter herinnering: het was op uitnodiging van de Gemeente Koekelberg, in 2011, dat het plan voor het bouwen van het CIRK er kwam. 
Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Publiekswerking Stadsontwikkeling
Nieuws

Energie Pack | Gratis energiecoaching voor kleine en middelgrote ondernemingen en de non-profitsector

Als gevolg van de projectoproep "Energie Pack" die in 2017 door Leefmilieu Brussel werd gelanceerd, heeft de Brusselse regering onlangs besloten een subsidie toe te kennen aan 4 laureaten die de ondernemingssector en non-profitsector vertegenwoordigen: het gaat onder meer om BRUXEO, de confederatie die de Brusselse socialprofitondernemingen vertegenwoordigt.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid
Nieuws

Kunstenpunt | "Do the locomotion": een tool voor duurzame mobiliteit in de kunsten

In het kader van hun onderzoek "(Re)framing the international" ontwikkelde Kunstenpunt "Do the locomotion": een digitale tool om kunstenaars en werknemers in de kunstensector te informeren over internationale treintrajecten. Wist je bijvoorbeeld dat heel wat grote buitenlandse steden met de trein bereikbaar zijn vanuit Brussel-Zuid binnen een tijdsspanne van 6,5 uur? Vermijd het vliegtuig en keep this train a-rollin’!
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid