Nieuws

Ondersteuning bedrijfsmecenaat door Promethea: oproepen voor kandidaturen om te onthouden

Prométhéa, een vzw die bedrijfsmecenaat voor kunsten en erfgoed ondersteunt lanceert jaarlijks een oproep voor kandidaturen van projecten binnen cultuur en erfgoed.

Hieronder vindt u de meest recente oproepen voor lopende of opkomende projecten!

  • Het BRUOCSELLA Collectief ondersteunt creatieve projecten die plaatsvinden in de Brusselse omgeving en de verbetering van de leefomgeving en stedelijke ruimte (start aanvragen in januari 2019). Meer info (in het Frans) >>>

Prométhéa wenst de dragers van culturele projecten te ondersteunen om hun financieringsbronnen te diversifiëren en organiseert ook ochtendsessies.

Een keer per week, van 9.30 uur tot 12.30 uur, hebben de culturele projectpromotors op afspraak de mogelijkheid om individueel met een van de medewerkers te bespreken hoe de vereniging hen het best kan helpen bij hun inspanningen.
 
VOLGENDE DATA
28 november 2018
05, 12 en 19 december 2018
2 januari 2019

Registreren voor een van de sessies, kan je hier!

Artistieke & culturele sector Economie

Nieuws

Veranderingen bij het RAB-team

De samenstelling van het team verandert bij Réseau des Arts à Bruxelles, met het vertrek van Margaux Bernard, die sinds januari 2018 werkzaam is. Zij werpt zich in een nieuw cultureel avontuur als communicatieverantwoordelijke bij Court-Circuit. We wensen haar het beste toe in haar nieuwe functie! Hierdoor komt haar positie vrij, naast de nieuwe vacature 'Evenementen en Administratie' die gelanceerd werd om het volledige RAB/BKO-team te versterken. In de overgangsperiode zal de website daardoor wat minder vaak geüpdatet worden. Dank voor uw begrip!
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling
Nieuws

Het UBO-register: wat moet u weten voor uw vzw?

De Belgische antiwitwaswet van 18 september 2017 zet de vierde Europese antiwitwasrichtlijn om in Belgisch recht. Ze verplicht vennootschappen, (internationale) vzw’s en stichtingen om toereikende, accurate en actuele informatie over hun uiteindelijke begunstigden (Ultimate Beneficial Owners of UBO’s) in te winnen en bij te houden. Bestuurders, zaakvoerders, … hebben nog tot 30 september 2019 de tijd om de gegevens over de uiteindelijke begunstigden elektronisch naar het UBO-register te sturen. 
Nieuws

ENGAGEMENT | Meer dan vijftig dossiers over machtsmisbruik in de kunsten ingediend

Korte contracten, freelancewerk en een sector met overwegend veel mannen aan de top. Het zijn ingrediënten die de kunstwereld kwetsbaar maken voor machtsmisbruik. In de nasleep van de wereldwijde MeToo-beweging richtte de Brusselse danser en kunsthistorica Ilse Ghekiere daarom ENGAGEMENT op. BRUZZ sprak haar over de organisatie, die sinds de oprichting meer dan vijftig dossiers behandelde.
Artistieke & culturele sector
Nieuws

Hogere eindejaarspremie en betaalde opleidingen voor freelancers

Dankzij een Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA) tussen de sociale partners en de minister van Cultuur heeft iedereen die in de podiumkunsten- en muzieksector werkt vanaf 2019 recht op een eindejaarspremie. Bovendien komen er middelen vrij voor het terugdringen van de onbetaalde werktijd van freelancers. Met die verwezenlijkingen willen de sociale partners in de sector de precaire omstandigheden van veel kunstenaars en kunstwerkers aanpakken. Dat meldt overleg Kunstenorganisaties (oKo).
Artistieke & culturele sector Beleid