Nieuws

Ondersteuning bedrijfsmecenaat door Promethea: oproepen voor kandidaturen om te onthouden

Prométhéa, een vzw die bedrijfsmecenaat voor kunsten en erfgoed ondersteunt lanceert jaarlijks een oproep voor kandidaturen van projecten binnen cultuur en erfgoed.

Hieronder vindt u de meest recente oproepen voor lopende of opkomende projecten!

  • Het BRUOCSELLA Collectief ondersteunt creatieve projecten die plaatsvinden in de Brusselse omgeving en de verbetering van de leefomgeving en stedelijke ruimte (start aanvragen in januari 2019). Meer info (in het Frans) >>>

Prométhéa wenst de dragers van culturele projecten te ondersteunen om hun financieringsbronnen te diversifiëren en organiseert ook ochtendsessies.

Een keer per week, van 9.30 uur tot 12.30 uur, hebben de culturele projectpromotors op afspraak de mogelijkheid om individueel met een van de medewerkers te bespreken hoe de vereniging hen het best kan helpen bij hun inspanningen.
 
VOLGENDE DATA
28 november 2018
05, 12 en 19 december 2018
2 januari 2019

Registreren voor een van de sessies, kan je hier!

Artistieke & culturele sector Economie

Nieuws

Nieuwe directie voor Tremplins

Het management van het vzw Tremplins - lid van de RAB - wordt vanaf heden toevertrouwd aan Florence Caulier. Zij heeft een diploma van kunstgeschiedenis en cultuurmanagement op zak, en staat bekend om haar bijdragen aan de realisatie van sociaal-culturele activiteiten bij WBI sinds een tiental jaren. Haar opdracht zal bestaan uit voornamelijk het werk voort te zetten van haar voorganger, Nacer Nafti, die nu Espace Magh leidt, maar ook om nieuwe uitdagingen aan te gaan voor het vzw.
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling
Nieuws

De undergroundscene in Brussel verzet zich en zet zich voort !

We hoorden het al in mei: de Recyclart werd verplaatst naar de oude drukkerij aan de Rue de Manchester in Molenbeek. Het was toen de beurt aan muziekclub Magasin 4 om goed nieuws te ontvangen over hun locatie: waar ze eerst in afwachting van de werken vertoefden mogen ze nu permanent blijven, in een gebouw naast het toekomstige Beco Park (vanaf 2023).  Met o.a. de C12 en de nieuwe Volta is het duidelijk dat de underground- en nachtscène in Brussel nog lang niet begraven is!
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur
Nieuws

Traject BRXL 2030 | Context, methodologie en rapportage

Eind 2016 kondigt Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Rudi Vervoort de kandidatuur aan van Brussel als culturele hoofdstad van Europa in 2030. Om deze kandidatuur te versterken en een gezamenlijke culturele visie voor het gewest te ontwikkelen gaf Minister President Rudi Vervoort de opdracht aan de Brusselse culturele netwerken, zijnde Réseau des Arts à Bruxelles & Brussels Kunstenoverleg (RAB/BKO), de Brusselse Museumraad (BMR-CBM) en La Concertation - Action Culturelle Bruxelloise om een traject van prospectie op te starten met als doel de culturele actoren te sensibiliseren en mobiliseren.
2030 Artistieke & culturele sector Beleid Diversiteit Samenwerking Toerisme
Nieuws

Nieuwe directie voor Argos

Argos verwelkomt vanaf 1 december 2018 Niels Van Tomme als nieuwe algemeen directeur. Van Tomme ging na zijn studies (RITSC en KU-Leuven) aan de slag als directeur kunst en media bij Provisions Library (Washington, DC), gevolgd door een benoeming als curator bij het Center For Art, Design and Visual Culture (Baltimore). Hij doceerde aan Belgische en Nederlandse kunstinstituten en aan universiteiten in de Verenigde Staten, waar hij het onderzoek voerde naar nieuwe modellen voor kunst en cultuur in een inclusieve maatschappij.
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling