Nieuws

Vlaamse en Brusselse cultuurorganisaties counteren Black Friday met Fair Saturday

Meer dan 25 culturele en artistieke organisaties uit Vlaanderen en Brussel zullen op zaterdag 30 november 2019 deelnemen aan Fair Saturday. Doel van die dag is een solidair antwoord te formuleren tegenover 'Black Friday' door aandacht te vestigen op de sociale impact van kunst en cultuur.

"Kunst en cultuur hebben elke dag een maatschappelijke impact. Dat vieren we op Fair Saturday", aldus de organisatoren. "Fair Saturday is een wereldwijde beweging die elke zaterdag volgend op de consumptiehoogmis van 'Black Friday' de verbindende sociale impact van kunst en cultuur centraal zet. Dit jaar valt het initiatief op 30 november. Kunstenaars en cultuurorganisaties van over de hele wereld zetten hun werking dan in het teken van een maatschappelijk doel naar keuze en geven zo een positief antwoord op Black Friday," schrijft Bruzz

"Het protest op de recent aangekondigde besparingen op cultuur toont dat cultuur het hart van onze maatschappij raakt", zeggen Leen Laconte van Overleg Kunstenorganisaties (oKo) en Leen Vanderschueren van Vlaamse Cultuur- en Gemeenschapscentra (VVC) tegen Bruzz.


Lees het volledige artikel op Bruzz hier >>>

Meer informatie over Fair Saturday vind je hier >>>

De officiële website van de Belgische tak van Fair Saturday vind je hier >>>

Artistieke & culturele sector