Nieuws

Kunst in Huis en Projet Orféo vervoegen BKO

Tijdens de vergadering van 22 mei keurde de Raad van Bestuur van BKO de toetreding goed van Kunst in Huis en Projet Orféo - dat al lid was van RAB. We zijn verheugd om hen te mogen verwelkomen bij het netwerk!


Over Kunst in Huis:

Kunst in Huis werkt als een bibliotheek waar iedereen kunstwerken kan lenen. Een ideale formule om het boeiende werk van hedendaagse Vlaamse kunstenaars te ontdekken en in je eigen huis te hangen. En wat als je verliefd wordt op een kunstwerk en je wilt het niet meer teruggeven? Dan koop je het misschien wel!
De collectie van Kunst in Huis telt vandaag zo'n 5.000 werken van 400 actuele kunstenaars die wonen en werken in Vlaanderen. De collectie wil een beeld geven van alle hedendaagse beeldende kunststromingen in Vlaanderen. Regelmatig verrijken we de collectie met nieuwe kunstenaars en kunstwerken. Kunst in Huis heeft vier filialen waar je kunt inschrijven, kiezen, reserveren, ruilen en kopen. Je vindt ons in Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven.

Meer info >>>

Over Projet Orféo:

Het Orfeo project is ontstaan uit een droom om kunst en cultuur te laten doordringen in de maatschappij, in het bijzonder daar waar kunst zelden aanwezig of toegankelijk is. We bedoelen hiermee bv bejaardenhuizen, asielzoekerscentra, scholen, gevangenissen.
Het idee van Orfeo is gebaseerd op een dubbele vaststelling: aan de ene kant zijn er veel talenten die niet altijd de mogelijkheid hebben om zich te uiten, omdat ze geen deel uitmaken van een klassiek artistiek beroepsnetwerk. Aan de andere kant, zijn er voor sommige mensen sociale, culturele, financiële, logistieke of andere belemmeringen voor de toegang tot kunst en cultuur. Het uitgangspunt van Orfeo is gebaseerd op de ontmoeting van verschillende werelden om het plezier van kunst en schoonheid te delen.

Meer info >>>

Artistieke & culturele sector Samenwerking