Nieuws

Kanal-Centre Pompidou stelt directrice Kasia Redzisz voor

Stichting Kanal en Centre Pompidou stelden Kasia Redzisz voor als artistiek directrice van het toekomstige kunstencentrum KANAL-Centre Pompidou. Het nieuwe interdisciplinaire museum voor moderne en hedendaagse kunst moet in 2024 in Brussel zijn deuren openen. 


Redzisz komt over van het museum Tate Liverpool in het Verenigd Koninkrijk. Ze werd eind 2021 aangesteld na een selectie door een internationale jury eerder dat jaar.

“Ik ben vereerd dat ik me bij KANAL-Centre Pompidou mag aansluiten op dit scharniermoment, nu het nieuwe instituut volop vorm krijgt. Brussel is de thuishaven van mensen uit alle windstreken, van een steeds groeiend aantal kunstenaars met diverse achtergronden en talloze culturele organisaties. Stuk voor stuk zullen ze essentieel zijn voor de toekomst van Kanal, een museum dat uitgerust moet zijn om deze gemeenschappen te vertegenwoordigen en te verwelkomen, en om antwoorden te bieden op een wereld in verandering: een relevante speler op het internationale toneel die toch gehecht blijft aan zijn thuisbasis. De visie die ik wil ontwikkelen voor Kanal, is die van een dynamisch, interactief, interdisciplinair museum, een ruimte voor experimenten die paradigma’s aan diggelen slaan, die ons samenbrengt om kunst te vieren en de cruciale rol ervan in onze levens te blijven overwegen. Een nieuw instituut oprichten brengt reusachtige mogelijkheden met zich mee. Ik vind het fantastisch dat ik de verantwoordelijkheid heb gekregen om de toekomst van het museum vorm te geven en kijk er erg naar uit om samen te werken met de collega's bij Kanal, met kunstenaars, mensen uit de cultuursector, gemeenschappen, onderzoekers, lokale en internationale partners, om dit project samen te doen slagen.”
Kasia Redzisz

Aan de benoeming ging behoorlijk wat beroering vooraf, toen aanvankelijk werd aangekondigd dat de artistieke directie een duobaan zou worden, waarbij Redzisz zou worden vergezeld door de directeur van het Parijse Centre Pompidou, Bernard Blistène.

Meer lezen

Artistieke & culturele sector

Enquête

ULB | Enquête | Digi-Tales of Inclusivity - Bevindingen en vooruitzichten over de culturele sector in Brussel

Een groep masterstudenten in Cultureel Management van de ULB heeft een enquête gelanceerd om de Brusselse culturele sector te bevragen over de strategieën voor het verzamelen en beheren van bestaande en nieuwe digitale publieksgegevens. Daarbij willen ze ook voorbeelden van goede praktijken en aanbevelingen voor culturele organisaties geven. Deze enquête is ontworpen als een meerkeuzevragenlijst die 15 minuten van uw tijd vergt. Deadline: 14/02.
Artistieke & culturele sector Communicatie Culturele infrastructuur