Nieuws

In Limbo 2.0

In Limbo, het platform dat de uitwisseling en het hergebruik van materialen binnen de Brusselse socio-culturele sector wil vergemakkelijken, lanceerde op 26 januari 2022 een gloednieuwe website.


Het hergebruik van materialen wordt door In Limbo georganiseerd via hun website en hun magazijn. Zo helpen ze de doorstroom van materialen naar de recyclagesector te verminderen en zorgen ze ervoor dat organisaties met minder middelen deze herbruikbare materialen kunnen verkrijgen. Ze hopen op die manier wederzijdse hulp binnen de verschillende sectoren te stimuleren. 

Sinds de start in 2018 hebben meer dan 300 partners zich bij het project aangesloten en werd er jaarlijks meer dan 100 ton aan materialen opgehaald en verdeeld. 

De website werd gelanceerd tijdens een reflectiemoment, waarbij er over de werking van In Limbo werd nagedacht in vijf rondetafelgesprekken:

  • Tafel 1: Testen en vragen over de nieuwe website 
  • Tafel 2: De werking van het magazijn 
  • Tafel 3: De samenwerking met grote culturele instellingen 
  • Tafel 4: Het engagement van de partners en de vrijwilligerswerking 
  • Tafel 5: De aankoop van een gebouw voor het magazijn

Voor wie?

In Limbo is alleen toegankelijk voor geregistreerde partners. De inschrijving gebeurt via de website en moet worden bevestigd tijdens een afspraak ter plaatse. In Limbo is ontwikkeld voor (in)formele verenigingen of collectieven zonder winstoogmerk: sociale, culturele en artistieke organisaties, scholen en projecten van tijdelijk gebruik in Brussel. Als u niet aan deze criteria voldoet, kan uw organisatie geen lid worden van het platform. 

Aan de andere kant accepteert In Limbo wel giften van alle soorten organisaties. De gebruikers van het platform en externe vrijwilligers worden ook uitgenodigd om actief mee te helpen bij de praktische en logistieke organisatie van ophaaldagen, het openhouden van ons magazijn en het vervoer van en naar het magazijn. Stuur een e-mail naar info@inlimbo.brussels als u wilt helpen.

Het In Limbo-Magazijn bevindt zich op de Materialenkaai (1000 Brussel) en is iedere woensdag open van 9u tot 17u.

In Limbo werd opgericht door vzw Toestand, vzw Zinneke, De Munt & vzw Rotor. In Limbo wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van Innoviris en de Vlaamse gemeenschap.

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Duurzaamheid Samenwerking

Enquête

ULB | Enquête | Digi-Tales of Inclusivity - Bevindingen en vooruitzichten over de culturele sector in Brussel

Een groep masterstudenten in Cultureel Management van de ULB heeft een enquête gelanceerd om de Brusselse culturele sector te bevragen over de strategieën voor het verzamelen en beheren van bestaande en nieuwe digitale publieksgegevens. Daarbij willen ze ook voorbeelden van goede praktijken en aanbevelingen voor culturele organisaties geven. Deze enquête is ontworpen als een meerkeuzevragenlijst die 15 minuten van uw tijd vergt. Deadline: 14/02.
Artistieke & culturele sector Communicatie Culturele infrastructuur