Nieuws

Guy Gypens van Kaaitheater naar Kanal

Vanaf midden september vervoegt Guy Gypens, voormalig directeur van het Kaaitheater, het museum Kanal-Centre Pompidou. Hij wordt er verantwoordelijk voor de programmatie van de podiumkunsten.

Gypens was eerder al aan de slag bij de Beursschouwburg en bij Rosas. Hij startte bij het Kaaitheater in 2007 als artistiek directeur. Vanaf 2013 was hij er ook algemeen directeur. Hij kondigde zijn vertrek aan in oktober 2018; vanaf eind oktober 2019 vormen Barbara Van der Lindt en Agnes Quackels er de nieuwe directie. Met Gypens' verhuis naar Kanal lijkt er zich een sterke samenwerking tussen Kanal-Centre Pompidou en Kaaitheater aan te kondigen. 

Een bladzijde slaat om. Het stemt me gelukkig om deel uit te maken van deze nieuwe artistieke en culturele uitdaging van het KANAL-project. Ik laat veel collega’s achter met wie we een rijk gemeenschappelijk artistiek verleden hebben opgebouwd en waarvan ik de creativiteit en het professionalisme zeer weet te appreciëren. De nabijheid en de goede verstandhouding tussen de twee teams zal ervoor zorgen dat we in de toekomst kunnen samenwerken.

Guy Gypens


Persoverzicht

Artistieke & culturele sector