Nieuws

VO & FWB | Cultureel samenwerkingsakkoord | 16 projecten ondersteund

Projecten van onder meer PianoFabriek, Bronks, Hiros, All 4 Kids en Les Midis de la poésie werden geselecteerd bij de vijfde editie van de projectoproep van het cultureel samenwerkingsakkoord van de Vlaamse en Franse Gemeenschap.


90 culturele en artistieke spelers dienden voorstellen in, goed voor 45 samenwerkingsprojecten over de taalgrenzen heen. Daarmee beantwoordden ze elk op hun manier aan de gevraagde criteria:

  • samenwerking stimuleren tussen culturele spelers in beide gemeenschappen en uit alle disciplines;
  • verspreiding van de projecten verbeteren;
  • publiek uit de andere gemeenschap vergroten.

De zestien geselecteerde projecten krijgen steun tussen 8.000 en 20.000 euro, samen goed voor een totaal van 180.000 euro. Ministers van cultuur Jan Jambon en Bénédicte Linard verhoogden deze subsidies dit jaar.

Artistieke & culturele sector Samenwerking

Nieuws

#5 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Een nieuw seizoen! Ondanks de maatregelen om de huidige gezondheidscrisis te beperken doet de kunsten- en cultuursector haar best om opnieuw op gang te komen. In deze uitzonderlijke omstandigheden blijft RAB/BKO informatie verzamelen en verspreiden, over de taalgrens heen. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de steunmaatregelen op de verschillende bestuursniveau's alsook persartikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Covid-19
Nieuws

#4 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Dit vierde persoverzicht rond Covid-19 en de Brusselse kunsten- en cultuursector verzamelt de ontwikkelingen in de zomer. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de maatregelen op de verschillende bestuursniveau's, de acties op Europees niveau, alsook nuttige artikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Publiekswerking Toerisme Covid-19