Nieuws

Fund Belgian Music | Steun voor Belgische muzikanten

Fund Belgian Music is een initiatief van Facir, GALM, Sabam for Culture en PlayRight+, met steun van de Koning Boudewijnstichting. Met eigen middelen en de steun van artiesten, fans, bedrijven en organisaties ondersteunen ze muziekprojecten uit alle hoeken van het land, en uit alle genres.


Het fonds, dat in juni 2020 werd gelanceerd maar al geruime tijd in de lucht hing, wil de Belgische muzieksector ondersteunen die hard geraakt wordt door de Covid-19-crisis. 

In dit stadium bestaat hun ondersteuning uit:


Artistieke & culturele sector Duurzaamheid Tewerkstelling Covid-19

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19