Nieuws

Fatima-Zohra Ait El Maâti nieuwe coördinator Darna

Het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna heeft een nieuwe coördinator: Fatima-Zohra Ait El Maâti. Ze volgt daarmee Mehdi Marechal op.


"Coördinatrice worden van het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis is voor mij de vervulling van een lang gekoesterde ambitie en het begin van een nieuwe uitdaging."
- Fatima-Zohra Ait El Maâti

De vzw omschrijft haar op hun website als "een meertalige duizendpoot en een spin in het Brusselse socio-culturele web. Als creatieveling werkte ze samen met onder andere Bozar, Muntpunt en de Pianofabriek. Ze is ingebed in de brede Marokkaanse gemeenschap en bouwt van daaruit bruggen naar de andere gemeenschappen in Vlaanderen en Brussel." Daarnaast is de nieuwe coördinator ook oprichtster van het feministisch collectief ‘Imazi Reine’.

“De raad van Bestuur heeft met eenparigheid van stemmen gekozen voor een jonge en zeer beloftevolle Brusselaar als nieuwe coördinator. We willen op die manier een frisse wind laten waaien  en Darna een nieuwe creatieve boost geven. Ik bedank Mehdi Marechal, onze vorige coördinator voor zijn uitstekende en inspirerende werk voor Darna”.
- Dirk De Clippeleir, voorzitter van de Raad van Bestuur van Darna vzw

Ait El Maâti gaat vanaf vandaag aan de slag als coördinator van het Vlaams-Marokkaanse culturenhuis, waar ze zal samenwerken met artistiek coördinator Laïla Amezian, publiekswerker Naïma Bentayeb en communicatiemedewerker Iris Blomme.

Meer lezen

Artistieke & culturele sector Tewerkstelling

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19