Nieuws

Fair Saturday

Op 30 november 2019 vond Fair Saturday plaats, een jaarlijks initiatief dat de sociale impact van cultuur in de kijker zet. Cultuurhuizen en kunstenaars kunnen zich ieder jaar aanmelden om deel te nemen.

Fair Saturday?

Fair Saturday is een wereldwijde beweging die een verbindende, positieve sociale impact wil genereren op elke laatste zaterdag van november - de dag meteen na 'Black Friday', de hoogmis van het consumentisme. Kunstenaars en cultuurorganisaties van over de hele wereld zetten hun werking in het teken van Fair Saturday, waarbij er maar één vereiste is: hun evenement ondersteunt een goed doel naar keuze. 

100.000 deelnemers

Het project ontstond in 2014 in Spanje en kende sindsdien navolging over de hele wereld. Intussen heeft Fair Saturday een bereik van meer dan 100.000 deelnemers in meer dan honderd steden, met een opbrengst van zo'n 189.000 euro voor sociale doelen. 

Partnersteden

Fair Saturday sluit daarnaast allianties met partnersteden over heel de wereld. Die steden ondersteunen het project en geven extra zichtbaarheid aan Fair Saturday. Onder meer Bilbao, Lima, Bristol en Pisa zijn partnersteden. In 2019 worden Helsinki en Atlanta (US) voor het eerst partnerstad.

Zo doe je mee

Volg het stappenplan van Fair Saturday >>>

We helpen je graag met je communicatie over Fair Saturday. Hieronder vind je alle nodige downloads samen op één plek.

  • Download het Fair Saturday-logo. Gebruik het in je drukwerk gerelateerd aan je event op 30 november, op je website, op sociale media ...: maak Fair Saturday zichtbaar!
  • Maak gebruik van de begeleidende tekst voor je communicatie met artiesten, pers en publiek, online, in print of in je nieuwsbrieven.

Meer info

Check de Fair Saturday-website >>> 

Artistieke & culturele sector Samenwerking