Nieuws

Faillissement La Tentation te wijten aan geluidsoverlast

Op 16 oktober ging de vzw Centro Galego de Bruxelas – La Tentation officieel failliet, bevestigde handelsinformatiebureau Graydon aan Bruzz

Met La Tentation verliest Brussel een iconische danszaal. De zaal organiseerde het hele jaar door erg diverse socio-culturele evenementen.

"Het was de voorbije jaren sowieso financieel niet gemakkelijk voor La Tentation, maar klachten over geluidsoverlast leidden tot de spreekwoordelijke druppel," klinkt het in Bruzz.

De enige mogelijkheid om de geluidsoverlast te beperken, waren isolatiewerken. Alleen was de geraamde kostprijs daarvan hoe dan ook te hoog voor de Brussels-Gallicische vzw.

“Veel mensen reageren teleurgesteld en willen ons blijven steunen. Ten slotte hadden we 50.000 bezoekers per jaar, en 5.000 vaste leden. Maar wie weet kunnen we La Tentation uiteindelijk wel reanimeren, misschien in Vorst of Sint-Gillis. Daar hebben we goede banden met het gemeentebestuur.”
Noémi Palomo Diaz in Bruzz

Persoverzicht

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur

Nieuws

#4 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Dit vierde persoverzicht rond Covid-19 en de Brusselse kunsten- en cultuursector verzamelt de ontwikkelingen in de zomer. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de maatregelen op de verschillende bestuursniveau's, de acties op Europees niveau, alsook nuttige artikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Publiekswerking Toerisme Covid-19