Nieuws

Europalia | Nieuwe directeur generaal: Koen Clement

Na een selectieprocedure door Egon Zehnder, werd Koen Clement vandaag door de Raad van Bestuur aangesteld als nieuwe directeur generaal van EUROPALIA INTERNATONAL. Hij zal vanaf 1 januari 2017 het dagelijks bestuur van het kunstenfestival in handen nemen.


PERSBERICHT, 07.10.2016

Nieuwe directeur generaal voor EUROPALIA INTERNATIONAL

Na een selectieprocedure door Egon Zehnder, werd Koen Clement vandaag door de Raad van Bestuur aangesteld als nieuwe directeur generaal van EUROPALIA INTERNATONAL. Hij zal vanaf 1 januari 2017 het dagelijks bestuur van het kunstenfestival in handen nemen.

Koen Clement (52 jr) heeft een uitgebreide marketing- en managementervaring in de media- en uitgeverswereld. Na studies Franse taal- en letterkunde (KULeuven) en Economie (Vlerick Gent) ging hij aan de slag bij de Persgroep waar hij in 1994 algemeen directeur van de krant De Morgen werd. Daarna draaide hij mee in de top van het mediabedrijf. Hij stond o.a. mee aan de wieg van Sherpa, een joint venture van De Persgroep actief in internet en ticketing business, en van de digitale knipseldienst Mediargus/Gopress. In maart 2008 stapte Koen over naar het Nederlands-Belgische concern WPG Uitgevers, waar hij vanuit Amsterdam gedurende 8 jaar algemeen directeur van de groep was. In april dit jaar besloot hij  met zijn gezin naar België terug te keren. Als liefhebber van cultuur, schoonheid en inzicht is hij vereerd en verheugd zich nu samen met het sterke team te mogen inzetten voor het kunstenfestival EUROPALIA. Graaf Georges Jacobs, voorzitter van de Raad van Bestuur: “De Raad is blij met de komst van Koen, die een rijke ervaring meebrengt. We zien in hem een waardige opvolger van Kristine De Mulder die de organisatie de afgelopen 15 jaar met groot talent en veel gedrevenheid geleid heeft”.

Het EUROPALIA INDONESIA festival dat zal plaatsvinden van 10 oktober 2017 tot 21 januari 2018 staat reeds in de steigers.

Kristine De Mulder, sinds maart 2003 directeur generaal van EUROPALIA INTERNATIONAL gaat eind 2016 met pensioen. Als directeur generaal leidde Kristine 7 grote festivals, gewijd aan Italië, Rusland, Europa, China, Brazilië, Indië en Turkije. Kristine bouwde een rijke carrière uit met zowel culturele als communicatieve ervaringen. Samen met een hechte en professionele ploeg en dankzij de steun van vele publieke en private instellingen gaf zij de EUROPALIA festivals een bredere internationale uitstraling en bracht een financieel evenwicht. In 2012 verleende de koning haar de titel van barones voor haar culturele engagement. 

Artistieke & culturele sector