Nieuws

Eric Franssen nieuwe directeur bij Palace

Na het vertrek van Olivier Rey in maart wees de raad van bestuur van Palace, voorgezeten door Luc Dardenne, Eric Franssen aan als nieuwe algemeen directeur van de Brusselse bioscoop vanaf 1 augustus 2020.

Eric Franssen reageerde op zijn benoeming: 

"Je suis très excité à l'idée de rejoindre Le Palace dont j'ai pu suivre toutes les grandes étapes, depuis son rachat par la Communauté française à son ouverture il y a deux ans. Je suis honoré par la confiance que m'accorde le Conseil d'Administration et suis impatient de rejoindre l'équipe pour œuvrer, avec elle, à faire grandir ce projet magnifique." 
Bron"Le Palace a un nouveau directeur général", Focus Vif, 29/06/2020.

Franssen is afkomstig uit Luik en studeerde film aan de ULg. Bij de Service général de l'Audiovisuel et des Médias au Ministère van de FWB hield hij zich bezig met mediaregulering en het organiseren van evenementen. Daarnaast werkte hij ook voor Wallonie Bruxelles Images, het agentschap dat de internationale promotie van audiovisuele producties uit de FWB verzorgt.

Artistieke & culturele sector Tewerkstelling

Nieuws

#5 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Een nieuw seizoen! Ondanks de maatregelen om de huidige gezondheidscrisis te beperken doet de kunsten- en cultuursector haar best om opnieuw op gang te komen. In deze uitzonderlijke omstandigheden blijft RAB/BKO informatie verzamelen en verspreiden, over de taalgrens heen. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de steunmaatregelen op de verschillende bestuursniveau's alsook persartikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Covid-19
Nieuws

#4 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Dit vierde persoverzicht rond Covid-19 en de Brusselse kunsten- en cultuursector verzamelt de ontwikkelingen in de zomer. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de maatregelen op de verschillende bestuursniveau's, de acties op Europees niveau, alsook nuttige artikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Publiekswerking Toerisme Covid-19