Nieuws

Eric Franssen nieuwe directeur bij Palace

Na het vertrek van Olivier Rey in maart wees de raad van bestuur van Palace, voorgezeten door Luc Dardenne, Eric Franssen aan als nieuwe algemeen directeur van de Brusselse bioscoop vanaf 1 augustus 2020.

Eric Franssen reageerde op zijn benoeming: 

"Je suis très excité à l'idée de rejoindre Le Palace dont j'ai pu suivre toutes les grandes étapes, depuis son rachat par la Communauté française à son ouverture il y a deux ans. Je suis honoré par la confiance que m'accorde le Conseil d'Administration et suis impatient de rejoindre l'équipe pour œuvrer, avec elle, à faire grandir ce projet magnifique." 
Bron"Le Palace a un nouveau directeur général", Focus Vif, 29/06/2020.

Franssen is afkomstig uit Luik en studeerde film aan de ULg. Bij de Service général de l'Audiovisuel et des Médias au Ministère van de FWB hield hij zich bezig met mediaregulering en het organiseren van evenementen. Daarnaast werkte hij ook voor Wallonie Bruxelles Images, het agentschap dat de internationale promotie van audiovisuele producties uit de FWB verzorgt.

Artistieke & culturele sector Tewerkstelling

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19