Nieuws

Dirk De Clippeleir ruilt AB voor Bruzz

Dirk De Clippeleir verlaat na negen jaar het Brusselse concerthuis Ancienne Belgique. Vanaf januari wordt hij de nieuwe algemeen directeur van Bruzz.

Dat meldt De Clippeleir zelf op de website van de AB.

"Na 9 uiterst boeiende jaren ga ik AB verlaten om directeur te worden bij de Vlaams Brusselse Media, Bruzz. AB is geen job maar een passie en ik heb hier een ontzettend mooie tijd gehad. Ik verlaat AB op een hoogtepunt : we vieren onze 40ste verjaardag met een zeer interessant programma. Ik ben ontzettend fier op wat het management team samen met de hele ploeg heeft kunnen verwezenlijken. Ik blijf directeur tot eind dit jaar. De Voorzitter zal samen met de Raad van Bestuur het initiatief nemen om een selectie procedure voor een nieuwe algemeen directeur op te starten."

Dirk De Clippeleir

De Clippeleir is 57 en leidde de voorbije negen jaren met succes de Ancienne Belgique (AB) in Brussel. Voordien was hij algemeen directeur EMI Music Belgium en afgevaardigd bestuurder bij Universal Music Belgium.


Persoverzicht

Artistieke & culturele sector

Nieuws

#5 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Een nieuw seizoen! Ondanks de maatregelen om de huidige gezondheidscrisis te beperken doet de kunsten- en cultuursector haar best om opnieuw op gang te komen. In deze uitzonderlijke omstandigheden blijft RAB/BKO informatie verzamelen en verspreiden, over de taalgrens heen. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de steunmaatregelen op de verschillende bestuursniveau's alsook persartikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Covid-19
Nieuws

#4 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Dit vierde persoverzicht rond Covid-19 en de Brusselse kunsten- en cultuursector verzamelt de ontwikkelingen in de zomer. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de maatregelen op de verschillende bestuursniveau's, de acties op Europees niveau, alsook nuttige artikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Publiekswerking Toerisme Covid-19