Nieuws

Twee nieuwe coördinators bij RAB/BKO

Na het waarborgen van een standvastige overgang de afgelopen maanden, nemen Lynn Cailliau en Noémie Vanden Haezevelde officieel vanaf 1 november 2018 het coördinatorschap over bij BKO en RAB. 


Na twee afzonderlijke aanwervingsprocedures hebben de Raden van Bestuur >>> van het Brussels Kunstenoverleg en de Réseau des Arts à Bruxelles, elk een nieuwe coördinator aangeduid.

Aan RAB kant is het Noémie Vanden Haezevelde die het coördinatorschap opneemt na 3 jaar als medewerkster in communicatie, administratie en projectondersteuning actief te zijn geweest bij RAB.

Bij BKO, is het Lynn Cailliau, medewerkster bij BKO sinds april 2018 die verkozen is geweest om het coördinatorschap op te nemen.

Om het team te vervolledigen, is er op dit moment een vacature lopende om een nieuwe medewerker/ster (NL/FR) bij het Brussels Kunstenoverleg >>> aan te werven. 

Lynn en Noémie voorzien elk om de leden individueel te ontmoeten vanaf de komende maanden, maar aarzel zeker niet om contact met hen op te nemen voor vragen, opmerkingen, suggesties of om informatie te delen!  


Lynn Cailliau
lynn[at]rabbko.be
+32 2 513 66 28

Noémie Vanden Haezevelde
noemie[at]rabbko.be  
+32 2 502 26 88

Nieuws

Persoverzicht | Podiumtechnici: voor de terugkeer van ethiek en rechtvaardigheid in de cultuur

Technici klagen het ongebreideld liberalisme aan dat de Belgische podiumkunstensector onder druk zet. Zij verdienen ook vandaag nog gemiddeld minder dan 2000 euro bruto tijdens hun hele loopbaan. Onder de nieuwe arbeidsvoorwaarden van de uittredende regering kunnen de technici tot tien dagen na elkaar opgeroepen worden om dagen van twaalf uur te werken. De Franstalige sectororganisatie Association des techniciens professionnels du spectacle (ATPS) sprak zich in een artikel uit over het liberalisme dat de Belgische cultuur 'verziekt en verarmd'.
Artistieke & culturele sector Beleid Economie