Nieuws

Twee nieuwe coördinators bij RAB/BKO

Na het waarborgen van een standvastige overgang de afgelopen maanden, nemen Lynn Cailliau en Noémie Vanden Haezevelde officieel vanaf 1 november 2018 het coördinatorschap over bij BKO en RAB. 


Na twee afzonderlijke aanwervingsprocedures hebben de Raden van Bestuur >>> van het Brussels Kunstenoverleg en de Réseau des Arts à Bruxelles, elk een nieuwe coördinator aangeduid.

Aan RAB kant is het Noémie Vanden Haezevelde die het coördinatorschap opneemt na 3 jaar als medewerkster in communicatie, administratie en projectondersteuning actief te zijn geweest bij RAB.

Bij BKO, is het Lynn Cailliau, medewerkster bij BKO sinds april 2018 die verkozen is geweest om het coördinatorschap op te nemen.

Om het team te vervolledigen, is er op dit moment een vacature lopende om een nieuwe medewerker/ster (NL/FR) bij het Brussels Kunstenoverleg >>> aan te werven. 

Lynn en Noémie voorzien elk om de leden individueel te ontmoeten vanaf de komende maanden, maar aarzel zeker niet om contact met hen op te nemen voor vragen, opmerkingen, suggesties of om informatie te delen!  


Lynn Cailliau
lynn[at]rabbko.be
+32 2 513 66 28

Noémie Vanden Haezevelde
noemie[at]rabbko.be  
+32 2 502 26 88

Persbericht

WBI | Een nieuw cultuurbeleid : nieuwe adviesinstanties en Hoge Raad voor Cultuur

Op aanvraag van de minister van Cultuur Alda Greoli, heeft de regering van de Franstalige gemeenschap het voorontwerp van het decreet inzake de oprichting van een Hoge Raad voor Cultuur goedgekeurd. Verder werd er ook gepleit voor transversale adviescommissies, een kamer van beroep, meer visibiliteit van de projecten en de organisatie van de adviesfunctie en een vertegenwoordiging van overheidsinstanties binnen culturele aangelegenheden. 
Artistieke & culturele sector Beleid
Nieuws

Beëindiging van het bouwproject van het CIRK in Koekelberg

De ploeg van de Espace Catastrophe vernam vorige vrijdag de beslissing van de nieuwe gemeenteraad van Koekelberg, onder leiding van Ahmed Laaouej, om een einde te maken aan het CIRK, Centre International des Arts du Cirque, waarvan de eerste constructiefase normaal gezien in maart zou beginnen. Deze unaniem genomen beslissing maakt een einde aan een proces van lange adem dat van Brussel, vaak gezien als een "internationale hoofdstad van het circus", de referentie wilde maken: een aantrekkingspool in dienst van een volledige sector in volle bloei. Ter herinnering: het was op uitnodiging van de Gemeente Koekelberg, in 2011, dat het plan voor het bouwen van het CIRK er kwam. 
Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Publiekswerking Stadsontwikkeling
Nieuws

Energie Pack | Gratis energiecoaching voor kleine en middelgrote ondernemingen en de non-profitsector

Als gevolg van de projectoproep "Energie Pack" die in 2017 door Leefmilieu Brussel werd gelanceerd, heeft de Brusselse regering onlangs besloten een subsidie toe te kennen aan 4 laureaten die de ondernemingssector en non-profitsector vertegenwoordigen: het gaat onder meer om BRUXEO, de confederatie die de Brusselse socialprofitondernemingen vertegenwoordigt.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid
Nieuws

Kunstenpunt | "Do the locomotion": een tool voor duurzame mobiliteit in de kunsten

In het kader van hun onderzoek "(Re)framing the international" ontwikkelde Kunstenpunt "Do the locomotion": een digitale tool om kunstenaars en werknemers in de kunstensector te informeren over internationale treintrajecten. Wist je bijvoorbeeld dat heel wat grote buitenlandse steden met de trein bereikbaar zijn vanuit Brussel-Zuid binnen een tijdsspanne van 6,5 uur? Vermijd het vliegtuig en keep this train a-rollin’!
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid