Nieuws

De Centrale krijgt nieuwe entree op Katelijneplein

De nieuwe entree van De Centrale, het centrum voor hedendaagse kunst van de Stad Brussel, zal zich in het voormalige winkelpand van de kapper op het Katelijneplein bevinden.


Het huurcontract van de kapperszaak was afgelopen en eigenaar Stad Brussel maakte van de gelegenheid gebruik om het brede winkelpand toe te voegen aan de Centrale for Contemporary Art. Tot nu toe zat de ingang van het kunstencentrum wat verstopt achter de toren van de vroegere Katelijnekerk. 

“We hadden geen duidelijk zichtbare entree,” erkent Carine Fol, directeur van de Centrale, in Bruzz. “Dat zal binnenkort veranderen.”


Lees meer in het artikel op Bruzz >>>

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19