Nieuws

Persoverzicht | Maart 2021

In deze uitzonderlijke omstandigheden blijft RAB/BKO informatie verzamelen en verspreiden, over de taalgrens heen. Om overzicht te behouden verzamelen we hier maandelijks persartikels en links over de coronacrisis en de gevolgen ervan voor de Brusselse kunsten- en cultuursector.

[Artikel voor het laatst aangepast op 28/03/2021]

Laatste nieuws

De slechte cijfers zorgden voor strengere maatregelen vanuit de federale regering. Deze maatregelen overstijgen de richtlijnen van het huidige basisprotocol cultuur. Volgens het Ministerieel Besluit van 28 november 2020 mogen de musea en kunsthallen die door de federale regering of een gemeenschap erkend zijn vanaf 2 december heropenen.

Het overlegcomité van vrijdag 19 maart heeft het geplande Buitenplan geschorst. Tijdens het overlegcomité van 24 maart werd het volgende beslist:

  • Samenkomst buiten beperkt tot 4 personen
  • Strengere controles op telewerken 
  • Geen niet-essentiële reizen  
  • Het Buitenplan was reeds geschorst tijdens de vergadering van het Overlegcomité van 19 maart.  

De specifiek Brusselse maatregelen - onder meer de strengere avondklok en de algemene mondmaskerplicht - blijven van kracht. 

Nuttige links

Daarnaast opende Cultuurloket ook een hulplijn. Op 02 534 18 24 kun je van maandag tot vrijdag terecht van 10u tot 18u voor juridische of zakelijke vragen omtrent de gevolgen van Covid-19.

Persoverzicht


Lees het Franstalige persoverzicht hier >>>

Artistieke & culturele sector Covid-19