Nieuws

Connecting Brussels, een nieuw solidair platform

Connecting Brussels brengt mensen en organisaties samen, om elkaar bij te staan, om er voor elkaar te zijn, om deze winter van Brussel een warme en solidaire stad te maken.


Veel Brusselaars zitten alleen thuis en mogen of kunnen het huis moeilijk verlaten. Sommige Brusselaars hebben kunnen wat extra hulp of aandacht goed gebruiken. Anderen hebben net meer tijd over dan anders. Connecting Brussels hoopt het makkelijker te maken om elkaar te vinden.

Zit je met een vraag? Heb je hulp nodig? Wil je je engageren? Heb je een goed idee? Laat van je horen! Connecting Brussels brengt je in contact met de juiste mensen.

Heb je een idee voor een solidariteitsproject dat verbondenheid stimuleert en eenzaamheid tegengaat? Met de projectoproep Connecting Brussels krijg je financiële steun!


Connecting Brussels is een initiatief de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), de Vlaamse Gemeenschapcommissie (VGC), de Commission Communautaire Française (COCOF), het Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel | Kenniscentrum WWZ, la Plateforme francophone de Volontariat, Muntpunt en BRUZZ.

Artistieke & culturele sector Covid-19

Nieuws

Plannen voor culturele pool Manchester krijgen vorm

Het Brusselse bureau BC Architects is gekozen om tussen nu en eind 2025 de transformatie van de culturele en artistieke pool Manchester te leiden en tot een goed einde te brengen. Brussels minister-president Rudi Vervoort, Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux en directeur van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) Gilles Delforge stelden het toekomstige project voor.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
Nieuws

BHG | Persbericht | Behoud van de Brusselse beperkingsmaatregelen

Het Overlegcomité van 20 augustus 2021 besliste een einde te stellen aan meerdere maatregelen bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Gezien de epidemiologische situatie en de evolutie van de vaccinatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest oordeelde de Brusselse Regering al vóór het Overlegcomité dat een aantal vooropgestelde versoepelingen niet mogelijk was op het Brussels grondgebied.
Artistieke & culturele sector Covid-19