Nieuws

Coline Struyf nieuwe directeur Théâtre Varia

"Prendre soin des vivants, avec les arts vivants": dat zijn de geruststellende woorden waarmee de nieuwe directeur van het Théâtre Varia in Elsene haar intenties samenvat.


Op donderdag 4 maart 2021 kondigde de Raad van Bestuur van het Théâtre Varia de aanstelling aan van Coline Struyf als algemeen en artistiek directeur van de Brusselse theaterzaal. "De professionele ervaring van Coline Struyf was uiteraard een factor in haar aanstelling als directeur van het Théâtre Varia, maar het is vooral haar kandidatuursproject dat pleit voor open en ongeremd theater, dat overtuigde", stellen de bestuurders van het Théâtre Varia.

Coline Struyf is opgeleid aan de Insas en is co-directeur van het Collectif Mariedl. Ze won verschillende prijzen van de Critics' Choice, met name voor "Homme sans but" van Arne Lygre en "Ce qui arrive" van Richard McGuire.

Haar nieuwe project, "Dans la nuit", zal het volgende seizoen van het Théâtre Varia openen. Daarnaast doceert Coline Struyf ook dramaturgie aan de Insas.

Met de Lab Fabs wil de nieuwe directeur kunstenaars hun creatieve proces laten delen met toeschouwers: 

"Un territoire d’échanges intimes et de rencontres insolites, où les idées fourmilleront, où l’imaginaire dessinera de nouveaux rêves communs, où la pensée relèvera les défis du présent que nous partageons."

Lees de (Franstalige) interviews met de nieuwe directeur:

Artistieke & culturele sector Tewerkstelling