Nieuws

Nieuwe leden RAB/BKO

Tijdens de voorbije Raden van Bestuur van RAB en BKO werd het lidmaatschap van Cinema Palace als effectief lid van RAB/BKO goedgekeurd. Daarnaast zijn Black speaks Back en Darna voortaan ook effectief lid bij BKO en voegt La Maison des Arts zich bij RAB als toetredend lid. We zijn verheugd om hen te mogen verwelkomen bij het netwerk!

Palace is een nieuwe bioscoop in het centrum van Brussel die een rijke en eclectische programmatie wil brengen, naar het beeld van de inwoners van de wijk waarin de bioscoop gelegen is. Op het knooppunt van de voetgangerszone, de Vlaamse wijk, de multiculturele wijk van Lemonnier, de Anspachlaan, en de toeristische zone van de Beurs en van de Grote Markt, is de plek opgebouwd rond drie draaischijven: de bioscoop, het restaurant en de vergader- en ontmoetingsruimten. 

Black speaks Back probeert meer ruimte te creëren om over identiteit en racisme te praten binnen een Europese context. Als grassrootsorganisatie gebruiken ze voornamelijk sociale media, waarop ze paneldiscussies, slam poetry, gesprekken met jonge denkers en professionals uit de Afrikaanse diaspora, maar ook eigen video’s delen.

Darna is een Vlaams-Marokkaans culturenhuis in hartje Brussel dat bouwt aan meer interactie en uitwisseling tussen Vlaanderen en Marokko.

La Maison des Arts is een centrum voor hedendaagse kunst in een statig huis uit het begin van de 19e eeuw, waar tentoonstellingen worden gehouden en een publiekswerking wordt ontwikkeld die iedereen toegang moet geven tot hedendaagse kunst. 

Artistieke & culturele sector