Nieuws

Veranderingen in raad van bestuur van RAB en BKO

Tijdens de Algemene Vergadering van RAB van 15 maart 2018 werden 7 nieuwe leden verkozen door de Raad van Bestuur: 105 Besme, CVB, Diversité sur Scènes, FrancoFaune, Habemus Papam, la Maison de la Création en Passa Porta zetelen vanaf heden in de Raad van Bestuur van RAB, naast de organisaties die reeds lid waren ( Bozar, Point Culture, Rideau de Bruxelles, Alerte urbaine, Komplot en Graphui)

Tijdens de Raad van Bestuur van 26 april, werd het presidentschap toevertrouwd aan PointCulture (vertegenwoordigd door Tony De Vuyst), die zal worden gesteund in zijn missie door le Rideaux de Bruxelles (vertegenwoordigd door Catherine Briard). Aan de kant van BKO, na de benoeming van Ann Olaerts als projectmanager "BRXL 2030", is het Hendrik De Smedt die haar in de Raad van Bestuur zal vervangen om het RITCS te vertegenwoordigen. Het vice-presidentschap zal dan opnieuw worden toegewezen op de volgende vergadering van de Raad van Bestuur van BKO.

De lijst met RAB- en BKO-directeurs en hun respectievelijke vertegenwoordigers is beschikbaar op deze pagina.

Nieuws

Beëindiging van het bouwproject van het CIRK in Koekelberg

De ploeg van de Espace Catastrophe vernam vorige vrijdag de beslissing van de nieuwe gemeenteraad van Koekelberg, onder leiding van Ahmed Laaouej, om een einde te maken aan het CIRK, Centre International des Arts du Cirque, waarvan de eerste constructiefase normaal gezien in maart zou beginnen. Deze unaniem genomen beslissing maakt een einde aan een proces van lange adem dat van Brussel, vaak gezien als een "internationale hoofdstad van het circus", de referentie wilde maken: een aantrekkingspool in dienst van een volledige sector in volle bloei. Ter herinnering: het was op uitnodiging van de Gemeente Koekelberg, in 2011, dat het plan voor het bouwen van het CIRK er kwam. 
Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Publiekswerking Stadsontwikkeling
Nieuws

Energie Pack | Gratis energiecoaching voor kleine en middelgrote ondernemingen en de non-profitsector

Als gevolg van de projectoproep "Energie Pack" die in 2017 door Leefmilieu Brussel werd gelanceerd, heeft de Brusselse regering onlangs besloten een subsidie toe te kennen aan 4 laureaten die de ondernemingssector en non-profitsector vertegenwoordigen: het gaat onder meer om BRUXEO, de confederatie die de Brusselse socialprofitondernemingen vertegenwoordigt.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid
Nieuws

Kunstenpunt | "Do the locomotion": een tool voor duurzame mobiliteit in de kunsten

In het kader van hun onderzoek "(Re)framing the international" ontwikkelde Kunstenpunt "Do the locomotion": een digitale tool om kunstenaars en werknemers in de kunstensector te informeren over internationale treintrajecten. Wist je bijvoorbeeld dat heel wat grote buitenlandse steden met de trein bereikbaar zijn vanuit Brussel-Zuid binnen een tijdsspanne van 6,5 uur? Vermijd het vliegtuig en keep this train a-rollin’!
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid