Nieuws

Caroline Safarian nieuwe directeur Espace Magh

De Belgisch-Iraanse Caroline Safarian wordt de nieuwe directeur van Espace Magh, het Brussels cultuurcentrum dat de culturen van de Maghreb en de Middellandse Zee wil bevorderen.


Zoals dit artikel van BX1 beschrijft is Caroline Safarian daarnaast ook auteur en regisseur en drukte ze haar stempel op de theaterscene met “Papiers d’Arménie ou sans retour possible”, dat internationaal opgevoerd werd en als roman werd uitgegeven bij Hayez-Lansman in 2008. 

Naast haar creatieve activiteiten geeft Safarian ook les aan de UCLouvain, over de voordelen van theater voor de communicatiewereld. Daarnaast gaf ze ook theaterworkshops in verschillende gevangenissen.

“Caroline Safarian considère le théâtre comme un outil de résistance pour conscientiser, transformer et réfléchir au monde qui l’entoure et elle souhaite pour le projet global de l’Espace Magh rendre plus palpable, plus visible, la notion de réciprocité culturelle”, explique le centre culturel par voie de communiqué. “Les migrations en Belgique n’ont jamais cessé de transformer la société belge et les immigrés eux-mêmes. Insister sur cette perspective transculturelle, en lien avec les cultures du Maghreb et du Sud, est plus que jamais nécessaire, selon elle, au vu de l’évolution de notre société contemporaine”.
Bron: "La comédienne et metteuse en scène Caroline Safarian nommée directrice de l’Espace Magh", BX1, 6/07/2020

Artistieke & culturele sector Tewerkstelling

Nieuws

#5 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Een nieuw seizoen! Ondanks de maatregelen om de huidige gezondheidscrisis te beperken doet de kunsten- en cultuursector haar best om opnieuw op gang te komen. In deze uitzonderlijke omstandigheden blijft RAB/BKO informatie verzamelen en verspreiden, over de taalgrens heen. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de steunmaatregelen op de verschillende bestuursniveau's alsook persartikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Covid-19
Nieuws

#4 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Dit vierde persoverzicht rond Covid-19 en de Brusselse kunsten- en cultuursector verzamelt de ontwikkelingen in de zomer. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de maatregelen op de verschillende bestuursniveau's, de acties op Europees niveau, alsook nuttige artikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Publiekswerking Toerisme Covid-19