Nieuws

Brussel eert Bruegel in 2019

450 jaar geleden stierf Pieter Bruegel de Oude en werd hij begraven in de Brusselse Kapellekerk. Om dit te gedenken, worden er het hele jaar 2019 verschillenden tentoonstellingen en activiteiten rond Bruegel georganiseerd in de Brusselse regio: exposities, ateliers, geleide bezoeken en een 'street art'-parcours door de stad.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten bezitten - na het Kunsthistorisches Museum van Wenen - de belangrijkste collectie schilderwerken van Bruegel. De Koninklijke Bibliotheek alleen al telt niet minder dan 90 etsen.

"Reden genoeg voor Brussel om een groot aantal evenementen te wijden aan deze wereldberoemde kunstenaar naar aanleiding van de 450ste verjaardag van zijn overlijden," aldus de Brusselse toerismedienst visit.brussels.

Het volledige programma is beschikbaar op de site van visit.brussels >>>

Artistieke & culturele sector Toerisme

Nieuws

#4 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Dit vierde persoverzicht rond Covid-19 en de Brusselse kunsten- en cultuursector verzamelt de ontwikkelingen in de zomer. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de maatregelen op de verschillende bestuursniveau's, de acties op Europees niveau, alsook nuttige artikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Publiekswerking Toerisme Covid-19