Nieuws

Brussel eert Bruegel in 2019

450 jaar geleden stierf Pieter Bruegel de Oude en werd hij begraven in de Brusselse Kapellekerk. Om dit te gedenken, worden er het hele jaar 2019 verschillenden tentoonstellingen en activiteiten rond Bruegel georganiseerd in de Brusselse regio: exposities, ateliers, geleide bezoeken en een 'street art'-parcours door de stad.

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten bezitten - na het Kunsthistorisches Museum van Wenen - de belangrijkste collectie schilderwerken van Bruegel. De Koninklijke Bibliotheek alleen al telt niet minder dan 90 etsen.

"Reden genoeg voor Brussel om een groot aantal evenementen te wijden aan deze wereldberoemde kunstenaar naar aanleiding van de 450ste verjaardag van zijn overlijden," aldus de Brusselse toerismedienst visit.brussels.

Het volledige programma is beschikbaar op de site van visit.brussels >>>

Artistieke & culturele sector Toerisme

Nieuws

Persoverzicht | Podiumtechnici: voor de terugkeer van ethiek en rechtvaardigheid in de cultuur

Technici klagen het ongebreideld liberalisme aan dat de Belgische podiumkunstensector onder druk zet. Zij verdienen ook vandaag nog gemiddeld minder dan 2000 euro bruto tijdens hun hele loopbaan. Onder de nieuwe arbeidsvoorwaarden van de uittredende regering kunnen de technici tot tien dagen na elkaar opgeroepen worden om dagen van twaalf uur te werken. De Franstalige sectororganisatie Association des techniciens professionnels du spectacle (ATPS) sprak zich in een artikel uit over het liberalisme dat de Belgische cultuur 'verziekt en verarmd'.
Artistieke & culturele sector Beleid Economie