Nieuws

BOZAR | Enquête | Art & Well-Being

Hoe veranderde onze relatie met kunst tijdens de lockdown en wat voor invloed had dat op onze geestelijke gezondheid? Dat is de onderzoeksvraag die BOZAR stelt in samenwerking met Cluj Cultural Centre (Roemenië), Maribor Art Gallery (Slovenië) en de Bruno Kessler Foundation (Italië), in het kader van het Art & Well-Being-project.


Doel van het project? Nieuwe processen, activiteiten en netwerken bedenken om culturele spelers aan te moedigen "to develop new processes, activities and networks to support cultural institutions in partnering with other stakeholders like municipalities, care centres, and urban planners across Europe to create new innovative projects, engage new audiences, and raise awareness on the challenges that urban dwelling and a fast paced contemporary life pose to the physical, emotional and mental health," valt te lezen op de website van het project. Dat willen ze doen "by exploring the potential of arts to enhance individual and community well-being at local and European levels."

Het Art&Well-Being project wordt financieel ondersteund door de Europese Commissie.

De enquête is ondertussen afgesloten. Aarzel niet om in afwachting van de resultaten het Art & Well-Being project te ontdekken via deze link [ENG] >>>

Artistieke & culturele sector Covid-19

Nieuws

#5 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Een nieuw seizoen! Ondanks de maatregelen om de huidige gezondheidscrisis te beperken doet de kunsten- en cultuursector haar best om opnieuw op gang te komen. In deze uitzonderlijke omstandigheden blijft RAB/BKO informatie verzamelen en verspreiden, over de taalgrens heen. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de steunmaatregelen op de verschillende bestuursniveau's alsook persartikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Covid-19
Nieuws

#4 Covid-19 & de Brusselse kunsten- en cultuursector

Dit vierde persoverzicht rond Covid-19 en de Brusselse kunsten- en cultuursector verzamelt de ontwikkelingen in de zomer. Net als bij de vorige overzichten vind je hier de maatregelen op de verschillende bestuursniveau's, de acties op Europees niveau, alsook nuttige artikels en links rond de evolutie van de situatie en de gevolgen ervan voor de kunsten- en cultuursector.
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Publiekswerking Toerisme Covid-19