Nieuws

Anne-Claire Schmitz, directrice van La Loge, verlaat de organisatie in 2019

Anne-Claire Schmitz, directrice van La Loge, verlaat het instituut in juli 2019 na een mandaat van zeven jaar. In die tijd heeft Anne-Claire voor een rijke en diverse programmatie gezorgd met meer dan dertig tentoonstellingen, performances en lezingen, die het instituut een stevige nationale en internationale reputatie bezorgden.

La Loge, een platform voor de productie en presentatie van projecten van kunstenaars, architecten, ontwerpers en theoretici, werd in 2012 opgericht door de Belgische architect en mecenas Philippe Rotthier met als doel om de dialoog en het experiment in de kunsten, de architectuur en de theorie aan te moedigen en zo bij te dragen aan de Brusselse en internationale kunstscene. Anne-Claire Schmitz legde zich toe op het volwassen worden van La Loge door de ontwikkeling van de institutionele infrastructuur in goede banen te leiden, net als het verzamelen van publieke en private fondsen, lokale en internationale partnerschappen en een kwalitatief programma.

La Loge heeft een veelbelovende toekomst voor de boeg, met nieuwe projecten. Het bestuur kijkt ernaar uit om het engagement van het instituut verder uit te bouwen samen met de diverse groep cultuurwerkers en theoretici die op een kritische manier nadenken over architecturale, ecologische, sociale en ethische kwesties, in de geest van de oprichter. Het doel is om een bewust instituut te creëren die ongemakkelijke vragen opwerpt over hoe de wereld van morgen te bewonen. Het is in het licht daarvan dat er in de komende maanden een oproep zal worden gelanceerd voor een nieuwe directeur (m/v/x).

Aarzel niet om uw vragen te stellen via info@loge.be.

Artistieke & culturele sector