Nieuws

An Vandermeulen nieuwe artistiek directeur Globe Aroma

An Vandermeulen, momenteel nog publiekswerker bij Beursschouwburg, bepaalt vanaf 1 juli de koers bij het Brusselse open kunstenhuis Globe Aroma. Ze vervangt er Els Rochette, die een zitje krijgt in het parlement.

An Vandermeulen

An Vandermeulen is geen onbekende bij Globe Aroma. Naast haar functie bij de Beursschouwburg bracht ze er al nieuwkomers-kunstenaars in contact met het bredere kunstenveld. Vanaf 1 juli neemt ze de rol van Els Rochette officieel over.

Vanuit haar praktijkervaring is An ook betrokken bij RESHAPE: een internationaal onderzoeks- en ontwikkelingtraject rond innovatieve organisatiemodellen. Komende twee jaar werkt ze met andere kunstenaars en kunstenprofessionals aan vernieuwende oplossingen voor de sector.

Globe Aroma

Het Brusselse Open Kunstenhuis Globe Aroma is een artistieke werk- en ontmoetingsplek waar we nieuwkomers ruimte, tijd en ondersteuning bieden om aan de hand van culturele en artistieke uitwisseling de wereld op zachte wijze te verbeteren.

Het Open Kunstenhuis is een laagdrempelige artistieke vrijplaats waar dialoog, samenwerking, netwerkvorming, creatie en beleving centraal staan. Globe Aroma brengt kunstenaars in contact met het brede Kunstenveld en werkt daarvoor samen met partners als het Kaaitheater, de Beursschouwburg, de AB, het Klein Kasteeltje, Bon en vele anderen.

Beursschouwburg

Door de verschuiving in het Brusselse cultuurlandschap komt de huidige post van An Vandermeulen bij Beursschouwburg vrij.

Lees de vacature bij Beursschouwburg hier >>>


Artistieke & culturele sector Publiekswerking Tewerkstelling

Nieuws

Veranderingen bij het RAB-team

De samenstelling van het team verandert bij Réseau des Arts à Bruxelles, met het vertrek van Margaux Bernard, die sinds januari 2018 werkzaam is. Zij werpt zich in een nieuw cultureel avontuur als communicatieverantwoordelijke bij Court-Circuit. We wensen haar het beste toe in haar nieuwe functie! Hierdoor komt haar positie vrij, naast de nieuwe vacature 'Evenementen en Administratie' die gelanceerd werd om het volledige RAB/BKO-team te versterken. In de overgangsperiode zal de website daardoor wat minder vaak geüpdatet worden. Dank voor uw begrip!
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling
Nieuws

Het UBO-register: wat moet u weten voor uw vzw?

De Belgische antiwitwaswet van 18 september 2017 zet de vierde Europese antiwitwasrichtlijn om in Belgisch recht. Ze verplicht vennootschappen, (internationale) vzw’s en stichtingen om toereikende, accurate en actuele informatie over hun uiteindelijke begunstigden (Ultimate Beneficial Owners of UBO’s) in te winnen en bij te houden. Bestuurders, zaakvoerders, … hebben nog tot 30 september 2019 de tijd om de gegevens over de uiteindelijke begunstigden elektronisch naar het UBO-register te sturen. 
Nieuws

ENGAGEMENT | Meer dan vijftig dossiers over machtsmisbruik in de kunsten ingediend

Korte contracten, freelancewerk en een sector met overwegend veel mannen aan de top. Het zijn ingrediënten die de kunstwereld kwetsbaar maken voor machtsmisbruik. In de nasleep van de wereldwijde MeToo-beweging richtte de Brusselse danser en kunsthistorica Ilse Ghekiere daarom ENGAGEMENT op. BRUZZ sprak haar over de organisatie, die sinds de oprichting meer dan vijftig dossiers behandelde.
Artistieke & culturele sector
Nieuws

Hogere eindejaarspremie en betaalde opleidingen voor freelancers

Dankzij een Vlaams Intersectoraal Akkoord (VIA) tussen de sociale partners en de minister van Cultuur heeft iedereen die in de podiumkunsten- en muzieksector werkt vanaf 2019 recht op een eindejaarspremie. Bovendien komen er middelen vrij voor het terugdringen van de onbetaalde werktijd van freelancers. Met die verwezenlijkingen willen de sociale partners in de sector de precaire omstandigheden van veel kunstenaars en kunstwerkers aanpakken. Dat meldt overleg Kunstenorganisaties (oKo).
Artistieke & culturele sector Beleid