Actu

Adrien Grimmeau benoemd tot directeur van het ISELP

Adrien Grimmeau (curator, auteur en professor in de kunstgeschiedenis) is door de raad van bestuur benoemd tot nieuwe directeur van het ISELP- Institut supérieur pour l'étude du langage plastique. Hij volgt Maïté Vissault op als directeur en maakt sinds april 2018 deel van het team.

Met een grote interesse voor moderne en hedendaagse kunst, leidde Grimmeau tentoonstellingen als Ferdinand Schirren in zijn ingebeelde tuinen ( Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, 2012), Anthropocosmos. Vues déplacées (Maison de la culture de la Province de Namur, 2014), Dialogue With Light. Walter Leblanc / Jef Verheyen (Museum van Elsene, 2016) en YO. Brussels Hip Hop Generations (BOZAR, 2017).

Met ook oog voor pedagogie, onderwijst hij in verschillende artistieke instellingen zoals l’ENSAV La Cambre, l’Académie royale des Beaux-Arts de Bruxelles, l’Académie de la Ville de Bruxelles en Preparts.

Adrien Grimmeau is sinds 9 jaar betrokken bij het ISELP, eerst als programmeur (2010-2016), daarna als organisator van het BAFF – Brussels Art Film Festival, waarvan de 18de editie in CINEMATEK en BOZAR zal plaatsvinden dit jaar. 

Artistieke & culturele sector Tewerkstelling