Actu

Adrien Grimmeau benoemd tot directeur van het ISELP

Adrien Grimmeau (curator, auteur en professor in de kunstgeschiedenis) is door de raad van bestuur benoemd tot nieuwe directeur van het ISELP- Institut supérieur pour l'étude du langage plastique. Hij volgt Maïté Vissault op als directeur en maakt sinds april 2018 deel van het team.

Met een grote interesse voor moderne en hedendaagse kunst, leidde Grimmeau tentoonstellingen als Ferdinand Schirren in zijn ingebeelde tuinen ( Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, 2012), Anthropocosmos. Vues déplacées (Maison de la culture de la Province de Namur, 2014), Dialogue With Light. Walter Leblanc / Jef Verheyen (Museum van Elsene, 2016) en YO. Brussels Hip Hop Generations (BOZAR, 2017).

Met ook oog voor pedagogie, onderwijst hij in verschillende artistieke instellingen zoals l’ENSAV La Cambre, l’Académie royale des Beaux-Arts de Bruxelles, l’Académie de la Ville de Bruxelles en Preparts.

Adrien Grimmeau is sinds 9 jaar betrokken bij het ISELP, eerst als programmeur (2010-2016), daarna als organisator van het BAFF – Brussels Art Film Festival, waarvan de 18de editie in CINEMATEK en BOZAR zal plaatsvinden dit jaar. 

Artistieke & culturele sector Tewerkstelling

Nieuws

Beëindiging van het bouwproject van het CIRK in Koekelberg

De ploeg van de Espace Catastrophe vernam vorige vrijdag de beslissing van de nieuwe gemeenteraad van Koekelberg, onder leiding van Ahmed Laaouej, om een einde te maken aan het CIRK, Centre International des Arts du Cirque, waarvan de eerste constructiefase normaal gezien in maart zou beginnen. Deze unaniem genomen beslissing maakt een einde aan een proces van lange adem dat van Brussel, vaak gezien als een "internationale hoofdstad van het circus", de referentie wilde maken: een aantrekkingspool in dienst van een volledige sector in volle bloei. Ter herinnering: het was op uitnodiging van de Gemeente Koekelberg, in 2011, dat het plan voor het bouwen van het CIRK er kwam. 
Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Publiekswerking Stadsontwikkeling
Nieuws

Energie Pack | Gratis energiecoaching voor kleine en middelgrote ondernemingen en de non-profitsector

Als gevolg van de projectoproep "Energie Pack" die in 2017 door Leefmilieu Brussel werd gelanceerd, heeft de Brusselse regering onlangs besloten een subsidie toe te kennen aan 4 laureaten die de ondernemingssector en non-profitsector vertegenwoordigen: het gaat onder meer om BRUXEO, de confederatie die de Brusselse socialprofitondernemingen vertegenwoordigt.
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid
Nieuws

Kunstenpunt | "Do the locomotion": een tool voor duurzame mobiliteit in de kunsten

In het kader van hun onderzoek "(Re)framing the international" ontwikkelde Kunstenpunt "Do the locomotion": een digitale tool om kunstenaars en werknemers in de kunstensector te informeren over internationale treintrajecten. Wist je bijvoorbeeld dat heel wat grote buitenlandse steden met de trein bereikbaar zijn vanuit Brussel-Zuid binnen een tijdsspanne van 6,5 uur? Vermijd het vliegtuig en keep this train a-rollin’!
Artistieke & culturele sector Duurzaamheid