Nieuws

Vlaamse Regering | Energie | Aanvraagperiode energiesteun verlengd

Ondernemingen die geconfronteerd worden met stijgende energie-uitgaven die het gevolg zijn van de Oekraïnecrisis, kunnen financiële steun aanvragen. De Vlaamse Regering heeft de aanvraagperiode voor de energiesteun verlengd tot 31 januari 2023.

[Bron: VLAIO >>>]


Financiële steun moet gezonde ondernemingen continuïteit bieden en hen vrijwaren van faillissement, klinkt het bij de Vlaamse Regering. Er gelden strikte voorwaarden om in aanmerking te komen. Zo moeten je kosten voor gas en elektriciteit in het vierde kwartaal van 2022 meer dan verdubbeld zijn en mag je bedrijf tot eind 2023 geen dividend uitkeren.

Concreet komen ondernemingen met een operationeel verlies in de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2023 in aanmerking. Het moet gaan over meer dan een verdubbeling van de kosten voor elektriciteit en gas in het vierde kwartaal 2022 ten opzichte van 2021. Daarnaast moet de onderneming minstens € 7.500 (excl. btw) aan kosten voor elektriciteit en gas in haar Vlaamse vestigingen hebben. Bekijk via het overzicht van VLAIO of je recht hebt op financiële steun.

De Vlaamse Regering stelt in totaal 250 miljoen euro ter beschikking voor deze steun. Een eerste schijf van 125 miljoen euro is daarvoor reeds ingezet. In afwachting van de verdere evaluatie, heeft minister Brouns de aanvraagperiode met twee weken verlengd.

Steun aanvragen kan via vlaio.be/energiesteun vanaf 12 december 2022 tot 31 januari 2023, 12.00 u.

Beleid Economie

Enquête

ULB | Enquête | Digi-Tales of Inclusivity - Bevindingen en vooruitzichten over de culturele sector in Brussel

Een groep masterstudenten in Cultureel Management van de ULB heeft een enquête gelanceerd om de Brusselse culturele sector te bevragen over de strategieën voor het verzamelen en beheren van bestaande en nieuwe digitale publieksgegevens. Daarbij willen ze ook voorbeelden van goede praktijken en aanbevelingen voor culturele organisaties geven. Deze enquête is ontworpen als een meerkeuzevragenlijst die 15 minuten van uw tijd vergt. Deadline: 14/02.
Artistieke & culturele sector Communicatie Culturele infrastructuur