Documentatie

Rekto:Verso | Een kaart om op te verdwalen

Greet Simons (stafmedewerker bij VK Art) maakte een "kaart om op te verdwalen", met verborgen hypes en hubs van onze hoofdstad. De kaart wil enkel een glimp laten zien van verschillende subculturen en "ondergrondse" activiteiten in Brussel. 

Het laatste (december '16-februari '17) nummer van rekto:verso magazine behandelt immers het thema 'Underground'. In deze editie krijgen lezers een kijk op de subculturen (en aanhangers ervan) die bewust kiezen om uit de spotlights blijven, niet meegaan met de stroom en krampachttig vasthouden aan hun basisprincipes. 


"Het is dus niet de bedoeling om stil te staan bij de Brusselse ‘underground’ om de grenzen van de mainstream zichtbaar te maken. Nog minder om in te spelen op de hedendaagse trend om alles wat cultureel beweegt, in kaart te brengen of te ‘mappen’. Aan die drang om continu onontgonnen talent te ‘ontdekken’ en vervolgens toe te eigenen, geven we liever niet toe. Grootstedelijke dynamieken voelen niet de nood om verder geclassificeerd, opgedeeld of beheerst te worden."

Het enige wat deze anonieme kaart beoogt, is zich een toevallige weg te zoeken door de slecht verlichte zijwegen van onze hoofdstad, naar wat zich vaak aan ons gezichtsveld onttrekt, omdat het eigenlijk gewoon onder de radar wil blijven, buiten de mazen van het net. Wie weet nodigt ze haar gebruiker uit om zich zonder zorgen over te geven aan een dwaaltocht door de grootstedelijke wispelturigheid. Omdat wat vandaag Brussel is, dat morgen misschien niet meer zal zijn."

Lees  het volledige artikel op de website van REKTO VERSO of in het papieren magazine rekto:verso nr 74 dat je kan vinden op deze verdeelpunten

Artistieke & culturele sector Stadsontwikkeling