Documentatie

Raad van de VGC | Beleidsverklaring 2013 – 2014

Op 8 oktober 2013 werd de beleidsverklaring van de Raad van de VGC voor de periode 2013-2014voorgesteld.
Opvallend is de terugkeer van het Cultuurplan voor Brussel. De VGC verbindt zich ertoe twee projecten te realiseren in samenwerking met de Cocof, met name de Cartografie en de portaalsiteArtistsinbrussels.eu.
De data-verzameling voor het cartografie zal worden gecoördineerd door Visitbrussels.De VGC zal, samen met de Cocof, een gezamenlijke databank ontwikkelen die alle artistieke en culturele activiteiten in Brussel in kaart brengt. Daarmee brengt het College uitvoer aan een actie uit het Cultuurplan van het Brussels Kunsten Overleg (BKO). Visit Brussels krijgt de opdracht om de data te verzamelen bij de verschillende partners. Ook het gezamenlijke project ‘artists in brussels’ wordt afgerond. Dat is een handig instrument dat (inter)nationale kunstenaars in Brussel helpt om mogelijke ondersteuning en nuttige informatie te vinden in het complexe Brusselse cultuurlandschap.(p.13)

Ook Minister Vanhengel vermeldt in zijn beleidsverklaring 2013-2014 dat de VGC in samenwerking met de Cocof een actie uit het Cultuurplan van BKO/RAB zal realiseren. Vreemd genoeg heeft hij  het nu over een ‘databank van alle Brusselse culturele activiteiten’, en niet meer over de cartografie of artistsinbrussels.eu.

De VGC zal, samen met de Cocof, een gezamenlijke databank ontwikkelen die alle artistieke en culturele activiteiten in Brussel in kaart brengt. Daarmee brengt het College uitvoer aan een actiepunt uit het Cultuurplan van het Brussels Kunsten Overleg(BKO). (p.11)

Beleid