Documentatie

Prométhéa | Mogelijkheden tot steun bij de coronacrisis

Hoewel de realiteit van de komende weken nog onzeker is, wil Prométhéa zo goed mogelijk begeleiding bieden bij het zoeken van steun bij bedrijven in de vorm van mecenaten en partnerschappen. Om die reden maakten ze een overzicht van mogelijke vormen van steun.

1. Een partnerschapsdossier opstellen en een prospectie voorbereiden

Indien deze optie betrekking heeft op jouw organisatie, kan je je partnerschapsdossier per e-mail naar Prométhéa sturen en om feedback vragen.

Hier is een link naar verschillende documenten die je zullen helpen bij het schrijven van het partnerschapsdossier dat je aan toekomstige bedrijven zal presenteren >>>

Indien Prométhéa je dossier al had goedgekeurd, is het mogelijk om samen met hen na te denken over de verdere stappen. Indien dit voorstel je interesseert, neem dan vóór donderdag 26 maart 2020 per e-mail contact op met Prométhéa.

Op afspraak kan je contact nemen met de telefonische permanentie: maandagnamiddag voor Wallonië (catherine.guisset@promethea.be), dinsdagochtend voor Brussel (gratienne.dubois@promethea.be of laetitia.vangasse@promethea.be). Maak een afspraak (in het Frans) via deze link >>> 

2. Mecenaat van vaardigheden

Deze periode biedt ook de mogelijkheid om na te denken over de integratie van mecenaat van vaardigheden in je structuur. Je kan hierover informatie vinden via deze link >>> (FR)

3. Coaching op 23 april 2020 - Videoconferentie

Prométhéa biedt je de mogelijkheid om deel te nemen aan de Masterclass van 23 april 2020. Laurent De Smet, sales expert, zal in een videoconferentie de tools presenteren die centraal staan om je vertrouwen te bewaren in je project en zijn imago na de Covid-19-crisis. Meer informatie en inschrijving via deze link >>> (FR)

4. Andere ondersteuningsmaatregelen

  • Ondersteunende maatregelen in het kader van het coronavirus (website FOD Financieën ) >>>
  • Website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg >>>
  • Persbericht "COVID-19 : Enkele nuttige links tijdens de gezondheidscrisis" van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest >>> 
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling