Documentatie

Lasso | Move It Kanal | Verslag inspiratiedag

Dit item bestaat niet in deze taal

Op 19 november organiseerde Lasso in de Hageltoren een inspiratiedag rond Move It Kanal, hun tweetalige stadsproject over cultuurparticipatie van jongeren uit de Brusselse Kanaalzone. Vind het verslag van de voormiddag hier.

De dag startte met een plenaire opening, gevolgd door sessies waar verschillende experten en praktijkwerkers aan het woord kwamen. 

Leerkrachten gaven hun succesfactoren mee voor een artistiek project met de klas, de jongeren van het Huis van Culturen en Sociale Samenhang in Molenbeek gaven een masterclass in lokale jeugd inspraak geven en de Erasmushogeschool Brussel lichtte toe hoe je de impact van je project kan meten. Er waren pitches, er werd een film gelanceerd, net als een festival tool, er volgde een BabbelArt sessie en een buurtwandeling door de Bloemenhofwijk... Teveel om in detail uit te leggen eigenlijk, dus maakte Lasso een aftermovie >>> en een fotoverslag >>>.

Docu - Les experts du petit Manchester 2.0

Tijdens de Inspiratiedag werd ook het tweede filmpje van de "Move It Kanal Doc Series" gelanceerd. Met deze reeks wil Lasso zichtbaarheid geven aan bestaande initiatieven en samenwerkingen in de Kanaalzone. Zoals het project Les experts du petit Manchester 2.0, tussen La Fonderie en twee middelbare scholen. Voor deze aflevering lieten ze de leerlingen aan het woord die aan het project deelnamen. Klik hier >>> en ontdek hoe jongeren een participatief artistiek project ervaren.

Tool - Festival Poster

Binnen Move It Kanal werkt Lasso al een tijd rond het thema "jongerenfestivals en -evenementen". In 2017 organiseerden ze een eerste brainstorm met jongeren en jeugd- en cultuurwerkers en ook in 2018 zetten ze zo’n netwerkmoment op poten. Telkens bleek hoe moeilijk het is een overzicht te krijgen van wat er allemaal georganiseerd wordt voor of door jongeren. Om hieraan tegemoet te komen, ontwikkelden ze de Move It Kanal Festival Poster met Brusselse culturele festivals en evenementen die een aanbod hebben voor of door jongeren. Bekijk de poster via deze link >>> en vraag gratis exemplaren aan via info@lasso.be.

Project - Masir Avenir

Masir Avenir is een nieuw Move It Kanal project samen met bon, het Agentschap Integratie en Inburgering. Uitgangspunt is het gelijknamige programma waarmee bon zich inmiddels al 10 jaar richt op net aangekomen nieuwkomers in België. Lasso begeleidt voor minderjarige nieuwkomers het culturele luik van dit programma. Kom hier >>> alles te weten over dit boeiende project.

Project - Mosaïc ASBL

In oktober 2019 ging het Move It Kanal project "Une découverte du monde culturel à BXL" van start, samen met het Franstalige jeugdhuis Mosaïc te Koekelberg. Tot juni 2020 zullen hun jongeren 12+, telkens voor periodes van drie weken, ondergedompeld worden in een ander cultureel thema. Lees er hier >>> alles over!

Artistieke & culturele sector Communicatie Publiekswerking Samenwerking