Documentatie

deBuren & VTi | Onder 4 Ogen: ontmoetingen tussen politici en kunstenaars

Vlaams-Nederlands huis deBuren en het Vlaams Theaterinstituut brengen in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei het project 'Onder 4 Ogen', een reeks van 15 ontmoetingen tussen politici en kunstenaars, een uitnodiging om elkaars werk, inspiratie en wijsheden te verkennen. Ze nodigden politici uit van alle Vlaamse partijen die vandaag het beleid uitmaken maar die niet actief zijn in het cultuurbeleid. De match-making met de kunstenaars uit diverse artistieke disciplines hielden ze in eigen handen.


VTi en deBuren zijn begaan met de tanende belangstelling voor kunst en cultuur in het politieke domein. Daarom brengen ze in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei het project Onder 4 Ogen, een reeks van 15 ontmoetingen tussen politici en kunstenaars, een uitnodiging om elkaars werk, inspiratie en wijsheden te verkennen. Welke indruk laat een persoonlijke ontmoeting met een kunstenaar na op Meyrem Almaci, Hendrik Bogaert, Geert Bourgeois, John Crombez, Koen Geens, Caroline Gennez, Elisabeth Meuleman, Jan Peumans, Gwendolyn Rutten, Griet Smaers, Bart Somers, Wouter Van Besien, Freya Van den Bossche, Ben Weyts, Khadija Zamouri? Het resultaat ziet u in 15 filmpjes van een viertal minuten. De filmpjes worden vanaf nu tot 25 mei vrijgegeven.

De deelnemende kunstenaars zijn Simon Allemeersch (theatermaker), Sara De Bosschere(theatermaker), Pieter De Buysser (schrijver en theatermaker), Arne Deforce (muzikant en componist), Anne Teresa De Keersmaeker (danseres en choreografe), Hanne Deneire (muzikante en componiste), Damiaan De Schrijver (theatermaker), Nick Ervinck (beeldend kunstenaar), Piet Maris(muzikant), Yves Petry (schrijver), Sarah & Charles (beeldend kunstenaars), Sarah Vanagt(cineaste), Gust Van den Berghe (cineast), Koen Vanmechelen (beeldend kunstenaar) en Peter Verhelst (schrijver en theatermaker). deBuren en VTi nodigden politici uit van alle Vlaamse partijen die vandaag het beleid uitmaken maar die niet actief zijn in het cultuurbeleid. De match-making met de kunstenaars uit diverse artistieke disciplines hielden ze in eigen handen. Meer info >>>


Beleid