Documentatie

Culture & Démocratie | Speciale editie | Focus - Steden

In samenwerking met Kom.post publiceert Culture & Démocratie een speciale editie van hun tijdschrift, gewijd aan het thema "Steden".

Met deze editie zetten ze een reflectie voort die begon in het tijdschrift Archipels met dezelfde internationale en Franstalige visie en dezelfde wens om de woorden en standpunten van onderzoekers, activisten en kunstenaars te vermengen. Om dit te doen, brachten ze bijdragen samen uit Quebec, Haïti, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en België. 

De speciale editie vormt een duik in de hedendaagse stedelijke politiek. Gelanceerd in een wereldwijde competitie, bezorgd om hun economische aantrekkelijkheid te consolideren, zijn grote steden terughoudend om de meest kwetsbaren in hun model te integreren. Hoe zit het met de steden die worden bewandeld door degenen die onderdak zoeken, degenen die hen weigeren - staten, instellingen of gewone burgers - of net door degenen die burgerplatformen oprichten om hen ontvangst te bieden? In deze editie wordt er onder meer onderzocht hoe institutionele solidariteit - nationaal en Europees - plaats maakt voor private en maatschappelijke solidariteit, rekening houdend met de opsluiting die 'verbergt' en de uitzetting die beweert alles op te lossen. 

Lees meer [FR] >>>
Publicatie [FR] >>>

Stadsontwikkeling