Documentatie

BSI-Brussels Centre Observatory | Portfolio#2 : Zoom in - Zoom uit in het centrum van Brussel

Het BSI-Brussel Centre Observatory [BSI-BCO] is verheugd haar Portfolio # 2 te presenteren : Zoom in | Zoom uit in het centrum van Brussel. In 8 bijdragen bespreken we het onderzoek en de ontwerpen van het BSI-BCO van het afgelopen jaar. 

De inleidende edito is beschikbaar in drie talen en kan je op de website raadplegen via volgende link: de voetgangerszone, pilootproject voor een duurzaam en leefbaar stadscentrum voor Brussel !

Je kan het volledige portfolio ook via de volgende link bekijken: Portfolio#2 >>>


1 visie, 5 uitdagingen, 7 ideeën voor ontwerpend onderzoek 

Het werk van het BSI-BCO bracht een eerste dynamiek van ontwerpend onderzoek op gang dat resulteerde in een Masterclass, een tentoonstelling en een cyclus van seminaries en werksessies met de werkgroepen van het BSI-BCO en Brusselse experts, georganisseerd in samenwerking met perspective.brussels. Dit brengt ons tot 1 visie, 5 uitdagingen en 7 ideeën voor ontwerpend onderzoek voor het metropolitane stadscentrum van Brussel.

Dit voorstel bouwt verder op het werk van het BSI-BCO van vorig jaar waarin we 4 uitdagingen, 10 acties en 40 concrete aanbevelingen belichten.

Beleid Stadsontwikkeling