Documentatie

Aula Magna | Brussels Citizens University (2-4 oktober 2010)

Aula Magna organiseerde een driedaagse brainstorm rond enkele belangrijke uitdagingen van Brussel waaronder de cityboom, de onderwijscrisis, etc.
BKO/RAB verzorgden een sessie rond het Cultuurplan voor Brussel en de uitdagingen van de culturele sector.


Van 1 tot en met 3 oktober 2010 organiseerde de Brusselse think-and-do-thank Aula Magna vzw de eerste ‘Brussels Citizens University’ (BCU). Tijdens deze driedaagse brainstorm kwamen thema’s aan bod die tijdens de Staten-Generaal (2009) al werden aangeraakt; de cityboom en het toekomstige DGewOP (Duurzaam Gewestelijk Ontwikkelingsplan), Brussel Hoofdstad van Europa, de Brusselse onderwijscrisis, het Cultuurplan voor Brussel enz. De ‘Brussels Citizens University’ bood burgers, overheden, academici, bedrijfsleiders en het brede middenveld, de kans na te denken en te debatteren over de toekomst van Brussel als meervoudige hoofdstad.

In dit kader werd de sessie op zaterdagmorgen 2 oktober gewijd aan het Cultuurplan voor Brussel. De sessie ontwikkelde zich rond twee inhoudelijke assen: 'over de rol van cultuur voor de internationale uitstraling van Brussel' en 'over de kunst, cultuur en het socioculturele: interactie of niet?'

Download hier >>> een gebalde weergave van het debat dat gevoerd werd op 2 oktober.